Categorieën
Artikelen

Leo Blokhuis in kerk Heemskerk

Buurten in de kerk

Leo Blokhuis: Popkenner en Programmamaker in Dorpskerk
Zaterdagvond 10 september
Kerkplein, Heemskerk – Aanvang: 20.15 uur

Op zaterdagvond 10 september organiseert Buurten in de kerk in de Dorpskerk in Heemskerk een speciale muziekavond over ‘Popmuziek: leven, geloven en zingeving’. In het televisieprogramma Top 2000 à gogo is Leo Blokhuis de popprofessor bij uitstek. Als geen ander weet hij muziek tot leven te brengen door bijzondere verhalen en een inspirerende muziekvisie.

Muziek maakt veel emoties los en popmuziek heeft vaak een boodschap. Grote muziekmakers laten zich ook uit over religie. Leo Blokhuis maakt een selectie van oorspronkelijke popmuziek waarin leven en geloven aan de orde komen. Ook laat hij popmuziek horen die tot zijn eigen verbeelding spreekt: muziek die er voor hem toe doet als het gaat om zingeving. In een interview in Trouw over de 10 geboden zegt hij ‘Een goede popsong moet aan het grote gebod van de liefde voldoen.’

Kenmerkend voor Buurten in de kerk is het gesprek over het thema door korte interviews met de gasten en reacties uit het publiek. Tijdens deze avond komt Leo Blokhuis ook zelf aan het woord. Wat gelooft hij? Wat drijft hem in het leven? Buurten in de kerk is een activiteit van de Protestantse Kerk in Heemskerk. Hartelijk welkom op zaterdagavond 10 september om 20.15 uur in de Dorpskerk.

Informatie: www.buurtenindekerk.nl of Gert Dammer (0251-241139).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.