Categorieën
Artikelen

U2-dienst “HiFi – LoFi”

De nieuwe U2-dienst (op zondag 4 december 2022, 16:30 uur in De Voorhof, Hoogeveenseweg 4, 9431 AZ WESTERBORK) heeft een zeer actueel thema: ‘HiFi – LoFi’. HiFi is een term die wordt gebruikt voor geluidsapparatuur. Het betekent hoge betrouwbaarheid. Wordt een installatie met recht HiFi genoemd, dan is de weergave natuurgetrouw. In deze dienst wordt de term gebruikt als beeldspraak voor een manier van in het leven staan. Ben je als mens eerlijk, waarachtig, betrouwbaar, leef je in waarheid? Of niet? We leven in een tijd, waarin mensen relatief snel uit elkaar gaan, waarin ‘waarheid’ als woord niet meer eenduidig is en waarin feiten niet meer zijn wat ze waren; onze waarden, ook die van de westerse wereld als geheel, staan onder druk. En de uitdagingen zijn legio. Hoe gaan we daarmee om? Of sluiten we het liefst onze ogen?

Dit thema wordt uitgewerkt in een rockdienst. Een rockdienst bevat alle liturgische elementen van een gewone kerkdienst, maar de muziek bestaat in plaats van uit psalmen en gezangen uit een 12-tal songs van U2. Het werk van de Ierse band U2 is sterk geïnspireerd door het geloof en staat bol van de bijbelverwijzingen. Het wordt uitgevoerd door de professionele U2-coverband U2two (zie www.U2two.com). Hierdoor wordt het geheel een ware happening, die kerkdienst en rockconcert is tegelijk.

De dienst is op 24 april 2022 in première gegaan in Broek op Langedijk, in de feesttent aan het Havenplein, tijdens de feestweek ter ere van Koningsdag. Broek op Langedijk is tevens de plaats waar het verschijnsel U2-dienst werd ontwikkeld. Op 3 juli 2022 kan de dienst, die gehouden wordt onder verantwoordelijkheid van de Protestantse Gemeente Winkel en omstreken, worden meegemaakt in de Muziektuin in Schagen (zie www.muziektuinschagen.nl) . Dat is midden in de stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.