Categorieën
Preken

Bevrijding van karma, van elke vorm van verstrikking.

Op de kerstochtend stond de dienst in het teken van een kerstspel van de kinderen. Zelf heb ik alleen een korte meditatie (5 minuten) gehouden bij dit woord uit het kerstevangelie: “Geef hem de naam Jezus, want hij zal zijn volk bevrijden van hun zonden”. Daarbij stel ik voor het woord zonde te zien als welke vorm van verstrikking dan ook. Deze meditatie is een aanrader voor wie met het oude woord zonde niet meer uit de voeten kan.

 

[audio:http://janandriesdeboer.nl/audio/Kerstochtend2007LosUitDeStrik.mp3]

Één reactie op “Bevrijding van karma, van elke vorm van verstrikking.”

Nu midden in de zomer hoor ik je vijf minuten kerstpreek , maar zo duidelijk , zo goed .
Ik zal proberen niet verstrikt te raken , steeds weer opnieuw wordt het me gezegd . Maar ik moet niet alleen maar luisteren , dat is niet de bedoeling , ik moet het doen .
Althans ik moet het in ieder geval proberen , maar het is zo moeilijk .
Het is zondag , ik ben niet naar de kerk geweest ,
het ging gewoonweg niet , ik ben zo moe .
In de loop van de dag ga ik nog een keer naar deze preek luisteren , want ik wil niet verstrikt raken .
Al is het geen kerstmis , het is een koude zomerdag , vandaag 20 07 2008 .
Maar de warmte wordt mij aangereikt , dank je wel .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.