Categorieën
Artikelen

Waardering vanuit BLØF zelf!

BLØF-dienst kaarten met handtekeningen en tekst“En hoe staat BLØF er zelf tegenover?”, is een vraag die me in diverse interviews gesteld is. Ik vertelde dan van het uitvoerige telefoongesprek dat ik voorafgaande aan de eerste BLØF-dienst gehad had met bassist en tekstschrijver Peter Slager. Na hun optreden op 1 juni in Alkmaar had ik een ontmoeting met ze. (Plaatjes kunnen worden aangeklikt)

Het is me een groot genoegen bijgaande afbeelding aan te kunnen bieden. Op de freecard die de Keizersgrachtkerk had laten drukken ter gelegenheid van de BLØF-dienst daar van 15 april hebben Peter, Paskal, Norman en Bas hun handtekeningen gezet. Op een tweede kaart schreef Peter: “Voor Jan Andries, voor de bijzondere en mooie uitleg van mijn woorden, dank, Peter.” Dit betekent officiële waardering vanuit BLØF zelf! En ik kan me eerlijk gezegd ook voorstellen dat Peter zich erkend voelt. Als hij teksten heeft gemaakt waarmee kerk te houden is..! Maar wat betekent dit? Geeft de kerk hier zichzelf weg? Zeker niet. En ook is er hier geen dominee die de teksten van BLØF annexeert, als waren zij christelijk. Wat er wel is, is waardering, noem het zegen over en weer. Maar de kerk heeft ondertussen wel zijn eigen verhaal. En dat wil ik graag vertellen. Maar om het te vertellen sluit ik in een BLØF-dienst aan bij teksten van BLØF en laat ik BLØF eigenlijk de vraagstelling en een heel stuk beantwoording bepalen. En dan ga ik daar zeer waarderend mee in gesprek. Daar word je vrienden van! En dat is wat ik wil, op deze manier in gesprek gaan met mensen van buiten de kerk, die op hun eigen manier ook met het goede bezig zijn! Peter Slager met Jan Andries de Boer Paskal Jakobsen met Jan Andries de Boer

 

Voor de reportage die de VPRO maakte, klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.