Categorieën
Artikelen

U2NL en Jan Andries de Boer gaan ook in de toekomst samenwerken!

23 september was een uiterst geslaagde primeur in een samenwerkingsverband van een band en een dominee die elkaar diezelfde dag grotendeels nog voor het eerst ontmoeten moesten. ‘s Morgens in de St. Jan de Doper in Noord-Scharwoude en ‘s middags in de Zilverstraatkerk in Franeker waren er U2-rockdiensten. Bij de kerkbezoekers alsook bij band en dominee hebben deze een zo groot enthousiasme opgeroepen dat de laatste twee hebben besloten hun samenwerking te continueren. Een eerste tastbaar resultaat moet worden de co-productie “40 CoeXisT”, een single, die in eerste instantie via het internet zal kunnen worden gedownload. Hiervoor duiken band en predikant op 6 oktober in Keulen de studio in.

Inhoudelijk is “40 CoeXisT” de vredespreek van 23 september. Het bestaat uit het nummer ‘40’ (= Psalm 40 in de versie van U2) met in het middenstuk, instrumentaal ondersteund een preek. Hierin wordt ingegaan op de verhouding tussen Jodendom, Christendom en Islam, de multiculturele samenleving, de fatwa, Wilders, extremisme en vrede. ‘How long to sing this song?’ Het idee is om van dit nummer diverse versies op te nemen: de lange onverkorte versie, een verkorte (radio)-versie, een korte versie in het Engels en ook nog een korte versie in het Duits. Van de opbrengst wordt een deel afgedragen aan Bono’s One-project ter bestrijding van de armoede in de wereld.

Het samenwerkingsverband gaat heten

Rev. Jan Andries de Boer feat. U2NL

3 reacties op “U2NL en Jan Andries de Boer gaan ook in de toekomst samenwerken!”

ik ben graag op de hoogte van jullie activiteiten. Ik heb je eenmaal bezocht in waalwijk.
ik was onder de indruk.
Ik zou graag het genoemde nummer in mijn bezit krijgen.

Antwoord: Houd de site in de gaten. Op 6 oktober nemen we het op.

Jan Andries , het is bijna niet te geloven zo als dit gaat in zo’n korte tijd .Het is wel duidelijk dat dit gezegend wordt .Ik heb drie diensten mogen meemaken , de laatste in de St Jan was buitengewoon .Zo als je weet ben ik zeer oud , maar ik hoop nog meer van deze diensten te mogen meemaken .Ik verheug mij er op om je preek te horen van 23 sep .
Ik bid om de zegen van God , maar ik zeg weer , denk goed om jezelf !
Attie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.