Categorieën
In de media

RTV-Noord Holland, Bart Breukel

Op 7 augustus kwam Bart Breukel in Broek op Langedijk langs met zijn zendwagen. Een interview, live in de uitzending, met alle dynamiek van dien. Wat mij betreft misschien wel hét leukste radio-interview tot nu toe.

In de kerk was niet te horen dat voorafgaand aan het item een nummer van Elvis Presley gedraaid werd, “His latest Flame”, als ik het goed begrijp. ‘Dat vind ik de leukste die hij gemaakt heeft’, zei de reporter, ‘maar daar zal de dominee het wel niet mee eens zijn’. Maar dat hoorde ik zelf pas later, want deze intro was bij ons niet te horen; ik was zelfs verrast ineens al in de lucht te zijn. Het leuke is dat mijn meest directe collega, Fred Omvlee, die dus ook dominee is en die ook met muziek van een bekende artiest werkt in de kerkdienst, dat doet met muziet van Elvis Presley, die namelijk talloze gospels heeft gezongen. In het item uit ‘De Ochtend op Radio Noord-Holland’ gaat het over U2. Op de achtergrond, hoewel, achtergrond… klinkt het nummer ‘Mofo’, waarschijnlijk het openingsnummer in de U2-dienst #2, in de volgende dienst in Broek op Langedijk. Aan deze gloednieuwe dienst met de titel “God-shaped Hole”, wordt intussen hard gewerkt. Echter, eerder is er een datum genoemd, 7 oktober 2007, die iet waargemaakt zal worden. Dit weliswaar om een goede reden: in feite was de U2-dienst met U2NL van 23 september zelf de U2-dienst #2. Zodat de uigestelde dienst niet is U2-dienst #2, maar U2-dienst #3.

 

[audio:http://janandriesdeboer.nl/audio/RTVNH_070807.mp3]

Één reactie op “RTV-Noord Holland, Bart Breukel”

Ik hoor dit nu voor de tweede keer Jan Andries .
Wat jij zegt in dit gesprek over U2 maar vooral over Bono jij noemt hem een profeet begint bij mij over te komen zo als jij het bedoeld . Ik wil Bono beter leren kennen , en zijn boeken over hem geschreven , ik ga hier naar informeren .
Je bent nog jong, in mijn gevoel zullen er in de toekomst dingen gebeuren die nu nog niet te overzien zijn . dit is pas het begin . Ik hoop het een en ander nog te mogen meemaken is het niet
direct dan toch door middel van de media en mijn computer .In ieder geval wil ik je steunen met mijn gebed . Je weet dat ik het zeer de moeite waard vind . De Almachtige God reikt een mens in deze moderne tijd ook de middelen aan , als er maar naar geluisterd en mee gewerkt wordt zo als jij dat doet . Ik wens je de zegen van God bij alles wat je doet dominee Jan Andries.

Attie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.