Categorieën
In de media

Album October van U2 in de IKON-canon

Afgelopen donderdag was ik de gast in de talkshow OBAlive van de IKON, rubriek: de IKON-canon. Elke week is er een gast die vertelt  over hét boek, hét schilderij of hét muziekfragment dat voor hem of haar staat voor die christelijke cultuur en traditie én waarom dit moet worden bewaard voor het nageslacht. Ik nam het album ‘October’ mee van U2. Het item is hier te bekijken. Eerder op deze dag gaf ik in het kader van de Dag van Respect een gastles op openbare basisschool De Zes Wielen in Alkmaar. Een goede ervaring, die mij minstens respect inboezemde voor deze school met haar leerlingen en leerkrachten. Aan tafel in de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) zat ook schrijfster Emma Brunt. De manier waarop zij in deze uitzending haar afschuw uitspreekt over de naar haar mening hypocriete Bono getuigde niet speciaal van respect voor degene die hierover vertelde, en ook niet voor de omroep die het uitzond. (Toch iets van ‘geloof, jasses, nee!’)

2 reacties op “Album October van U2 in de IKON-canon”

Jan Andries , ik heb je gezien en gehoord en wat ben ik daar blij mee .
Wat heb je het goed gezegd .
Het boek – Bono over Bono – ben ik opnieuw gaan
lezen een poosje geleden .
Het is zo waar wat je allemaal zegt .
En laat die schrijfster maar praten , zij wilde het niet begrijpen .
Dat is alleen maar jammer voor haar , want nu mist zij het goede .
Ik weet wel beter , vooral de laatste dienst met lichtshow op 5 oktober was zeer indrukwekkend .En wat een prachtige tekst die je las , ik zag je handgeschreven vertaling , Bij mijn weten heb ik deze niet .
Ik dank je voor dit alles .

Ik heb weer eens geluisterd en gekeken naar dit prachtige interview .
De vertaling van de song – Gloria – heb ik geschreven op een mooie dubbele kaart en als ik daar behoefte aan heb en dat gebeurt nog al eens dan kan ik het zo maar gaan lezen of eigenlijk bidden .
Ik dank God dagelijks omdat mij dit op het einde van mijn leven gegeven is .
Steeds weer opnieuw krijg ik de kans om te luisteren naar al deze goede dingen.
Dank je wel Jan Andries .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.