Categorieën
Preken

Kerstnacht 2008 “Wit Licht”

Kerst is het feest van het licht. Jesaja spreekt in hoofdstuk 9 over een ‘schitterend licht’ en een ‘helder licht’. In Lucas 2 worden herders omstraald door het ‘stralende licht van de Heer’. Verbonden met de song ‘Wit licht’ van Marco Borsato, in het midden waarvan de muziek zwijgt en we horen zeggen: “Dio disse: Sia la luce! E la luce fu.” Genesis 1:3 in het Italiaans.

 

[audio:http://janandriesdeboer.nl/audio/Kerstnacht2008WitLicht.mp3]

Één reactie op “Kerstnacht 2008 “Wit Licht””

Van deze preek Jan Andries wil ik alleen maar onthouden ; de plus en de min , Jezus de lamp .De rest is zo mooi , goed maar ook ingewikkelddaar moet ik heel veel opnieuw naar luisteren en dat zal ik ook doen en dat weet je van mij .
Dit was de preek van de kerstnacht , ik ga nu luisteren naar de korte preek van de kerstochtend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.