Categorieën
Preken

Engelencyclus (compleet)

Van 17 januari tot en met 28 februari hadden we in de kerk van Broek op Langedijk een engelenproject. De kerk hing vol met werk van 12 kunstenaars met engelen als onderwerp, foto’s hier. En in deze periode waren er, steeds met twee weken ertussen drie diensten, waarin we bijbelgedeelten lazen, waarin het over engelen gaat. Op de middelste zondag was de kerk ’s middags opengesteld zodat iedereen de expositie kon bekijken. Mede door de ruime aandacht die de Alkmaarsche Courant aan het project had besteed, werd deze zeer goed bezocht. De preken zijn hier te beluisteren. De eerste (Genesis 28:10-22 en Johannes 1:43-51) gaat over Jakob in Bet-El, zijn droom over de ladder, waar de engelen langs omhoog en omlaag klommen. Luther heeft gezegd: als er een eredienst wordt gevierd, zijn er altijd engelen bij. De tweede (Numeri 22:2-35 en Handelingen 12:1-19) gaat over de ezel van Bileam, die niet verder wou omdat een engel hem de weg versperde en over de bevrijding van Petrus uit de gevangenis door een engel. De derde (Genesis 32:23-32 en Matteüs4:1-11) tenslotte gaat over het gevecht van Jakob met een engel en over de verzoeking in de woestijn, de gelegenheid, waarbij de duivel tegen Jezus zei dat hij zich wel van het tempeldak naar beneden kon gooien, “want in Psalm 91 staat dat engelen je wel op zullen vangen”.

 

[audio:http://janandriesdeboer.nl/audio/DeEngelenVanBetEl.mp3]

 

[audio:http://janandriesdeboer.nl/audio/Engelen2BileamPetrus.mp3]

 

[audio:http://janandriesdeboer.nl/audio/EenTegenstander.mp3]

2 reacties op “Engelencyclus (compleet)”

Jan Andries , ik heb met volle aandacht naar deze wonderlijk mooie preek geluisterd .Maar èèn keer luisteren is niet genoeg en dat hoeft ook niet , ik mag zo dikwijls luisteren als ik het wil !
En dat zal ik ook zeker doen , want het is zo goed . IK zie je staan jij dominee op de preekstoel om het ons te zeggen , want ik was erbij !!
Deze ochtend was een geschenk van de hemel ,maar deze preek is naar mijn gevoel bestemd voor de laatste jaren van mijn leven

Vroeger , toen ik nog bij de R. K. hoorde , vroeger dus bad ik bij de dagelijkse vaste gebeden het gebed tot mijn engelbewaarder .
Jaren lang heb ik dit niet meer gedaan !

Hier ga ik verder , mijn PC heeft kuren, maar wordt eerdaags nagekeken .
Jan Andries ik wilde je nog iets zeggen.
Vanaf het Engelenproject in je kerk heeft dit kleine gebedje voor mij weer waarde . Ik bid het nu bijna dagelijks .

“Engel van God die mijn bewaarder zijt , aan wien goddelijke Goedheid mij hee4ft toevertrouwd, verlicht , bewaar, geleid en bestuur mij. Amen

Ik kende het nog uit mijn hoofd , maar heb het toch nog even nagekeken in het kerkboek van mijn Jan .
Dank je wel voor dit alles !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.