Categorieën
Preken

De betekenis van het lichaam bij geloven

Tijdens de eerste weken van mijn verblijf in Jamaica moest ik steeds aan de woorden denken die opgetekend staan in Matteüs 5: “Jullie zijn het licht van (of in) de wereld”. Mijn eerste preek terug op eigen stek.

 

[audio:http://janandriesdeboer.nl/audio/HetLichtVanDeWereld.mp3]

3 reacties op “De betekenis van het lichaam bij geloven”

Dank je wel Jan Andries omdat ik deze mooie preek kon beluisteren .Ik zou willen dat ik het kon zien , hoe je het Onze Vader met gebaren bidt . Wij deden het immers in de Vredevorstkerk toen jij nog onze dominee was .Het is waar , als wij tijdens het zingen van de kerkliederen ons zouden mogen uiten , in blijdschap omdat we dit mogen doen, onze handen naar de hemel heffen , en zo het comtact voelen met de levende God ,
wij zouden het ten diepste voelen .
Bidden met onze handen ge-opend zo als jij het doet , wij bieden als het ware ons gebed aan .
In de kerk – rockdiensten wordt dit al heel voorzichtig gedaan , hier en daar zie je het doen .
Ik zag het op de filmpjes die er van gemaakt zijn .
Het is waar , wij Nederlanders schamen ons zo gauw als iets maar even anders is als het gangbare .Maar als het zou mogen gebeuren dat een groep jonge mensen het zouden voordoen en ons aansporen mee te doen , niet iedere zondag , maar bij gelegenheid zodat we er aan gewend raken en het misschien wel zouden missen als het er niet is .
Alles is mogelijk. Wie had kunnen denken dat de kerken zo druk bezocht zouden worden tijdens de rockdiensten .Ook deze diensten zijn niet meer weg te denken .
Ik ben benieuwd Jan Andries wat je weet te bereiken. Maar ik denk dat ook dit je zal lukken .
Ik heb er alle vertrouwen in , koning David danste ook voor de Ark zo staat het in de Bijbel .
Ik zal er in ieder geval voor bidden Attie

Jan Andries , ik heb zo juist weer naar deze inspirende preek geluisterd en het doet me wat .
Ik woon alleen , ik ben veel alleen , ik heb dus de kans om zo met het gebed om te gaan .
Ik ben op het einde van mijn leven , dicht bij het hiernamaals .Daarom ook zal het mij rust geven .Deze preek wil ik ook daarom veel horen .
En jij geeft mij de kans , dank je wel .
Jammer dat ik je preek die je hield op Jamaica niet kan verstaan want ook dat zal de moeite waard zijn . Ik bedoel om te horen hoe je het deze mensen zegt .

Attie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.