Categorieën
Recensies

The Beatles – “Love” (2006)

beatles-loveHet bijzondere van ‘Love’ van The Beatles is vooral dat deze cd de betekenis bewijst van de producer. Want dit is natuurlijk wel het sterke staaltje van George Martin, ook in oude tijden al de producer van The Beatles. Hij laat hier zien wat hij met de techniek van nu kan doen met de tapes van toen, ook ten opzichte van smaak van nu! Alleen originele opnames zijn gebruikt, eventueel ook opnames die oorspronkelijk niet zijn mee gemixt. We horen hier dus een nieuw product van The Beatles. Maar ik denk dat we moeten zeggen: van George Martin. Die hiermee tevens laat zien hoe jong zijn 81-jarige hart nog is. En zijn zoon Giles doet graag mee. Het klinkt inderdaad geheel fris. Geweldig, dat gevoel van excitement bij “I want to hold your hand”, ja, of is dat gejuich erbij getruceerd? Nee, want het is echt Beatle-gejuich en de Beatles riepen dit ook echt op. Fabelachtig, wat deze oude George Martin presteert. Of is dit een man die weigert oud te worden? Hij zal ontdekken dat hij het wel is. Ach, dat zal hij wel weten. Maar wat geeft hij ons hier een prachtig ietwat ijdel geschenk.

Het enige dat ik uiteindelijk wel moet toegeven is dat ondanks de sublieme kwaliteit nu van én de nummers zelf én hun weergave en hierbij ook nog ongehoorde klanken.. dit toch bekende nummers blijven. Dus dan wil ik toch wel na een halve cd of eerder iets nieuws horen. Maar aangezien ik die tweede helft graag een andere keer opzet, zeg ik: een aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.