Categorieën
Artikelen

Brief kerkleiding PKN over cartoon Deep Throat – Jammer

Hieronder een tekstje dat ik heb aangeboden aan de redactie van nrc-next om te plaatsen als ingezonden stuk. Het is naar aanleiding van wat ik vanmorgen las in Dagblad Trouw. Naar aanleiding van deze dingen heb ik zojuist ook mijn artikel uit 1997 ‘De mens in zijn seksualiteit gekruisigd’ op de site geplaatst.

Wat jammer dat de leiding van de Protestantse Kerk in Nederland door de pen van preses Gerrit de Fijter en scriba Bas Plaisier ‘geschokt’ heeft gereageerd op de strip ‘Gebed tegen Deep Throat’ in nrc.next. Ik had liever dat zij meer aandacht besteedden aan ds Klaas Hendrikse over het al dan niet bestaan van God. En dan niet via de pen maar door het debat. Wat de cartoon in nrc.next betreft: veel hedendaagse PKN-ers  herkennen zich noch in het godsbeeld (man op wolk) noch het seksbeeld (zondig). Genoemde cartoon was gewoon een onbenullige flauwiteit. De reactie hierop doet fundamentalistisch aan en bevestigt bestaande vooroordelen.

Broek op Langedijk, ds Jan Andries de Boer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.