Categorieën
Artikelen

Workshop “Werken met popmuziek in de kerkdienst”

Op 6 mei 2009 is er in Broek op Langedijk (Dorpsstraat 72, in en bij de Hervormde Kerk) een kerkendag, waaraan alle kerken van Langedijk meedoen. Ik ben gevraagd een workshop over werken met popmuziek in de kerkdienst te geven. Op dit verzoek ga ik graag in. En wel zal het een programma worden met twee delen. Eerst een algemeen deel, dat bedoeld is voor alle geïnteresseerde bezoekers van de kerkendag. En dan na een pauze nog een tweede deel voor diegenen die op het thema graag wat dieper in willen gaan. Hat gaat om tweemaal drie kwartier met een kwartier pauze. Deze workshop wordt ook van harte opengesteld voor belangstellenden van buiten de Langedijk. Het zou wel aardig zijn als u zich van tevoren opgeeft, zodat we een beetje weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Op dit adres jaa @ quicknet.nl. Hoe laat het precies is, is op dit moment nog niet bekend, maar kunt u hier lezen zo gauw het is bepaald.

U2 en Bløf komen aan de orde (de laatste band ook vanuit het persoonlijk contact), maar ook nog een heel aantal andere artiesten die muziek hebben gemaakt die rijk zijn aan geestelijke inhoud. Met name in het tweede deel gaat het ook over het opzetten van een rockdienst: hoe doe je dat. Dit is de eerste keer dat een dergelijke workshop wordt gehouden.

Hartelijk welkom!

Één reactie op “Workshop “Werken met popmuziek in de kerkdienst””

Goed idee om een workshop te houden. Aangezien onze kerk ook een U2-dienst willen houden, heb ik wel wat informatie nodig om het goed te doen. Ben zelf geen dominee of in opleiding. Ik help af en toe bij speciale diensten.

Heb er zin in om te komen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.