Categorieën
Preken

Naar Jamaica, zending in perspectief

Op 29 augustus ging ik voorlopig even voor het laatst voor in mijn eigen gemeente. Op 4 september gaat mijn vliegtuig naar Kingston. Hoe hebben de westerse landen zich gedragen bijvoorbeeld in Jamaica? Hoe heeft het christelijk geloof daar vaste voet kunnen krijgen (ondanks alles)?

 

 

[audio:http://janandriesdeboer.nl/audio/AlleVolken.mp3]

Marcus 4
26 En hij zei: ‘Het is met het koninkrijk van God als met een mens die zaad uitstrooit op de aarde: 27 hij slaapt en staat weer op, dag in dag uit, terwijl het zaad ontkiemt en opschiet, ook al weet hij niet hoe. 28 De aarde brengt uit zichzelf vrucht voort, eerst de halm, dan de aar, en dan het rijpe graan in de aar. 29 Maar zo gauw het graan het toelaat, slaat hij er de sikkel in, omdat het tijd is voor de oogst.’ 30 En hij zei: ‘Waarmee kunnen we het koninkrijk van God vergelijken en door welke gelijkenis kunnen we het voorstellen? 31 Het is als een zaadje van de mosterdplant, het kleinste van alle zaden op aarde wanneer het gezaaid wordt. 32 Maar als het na het zaaien opschiet, wordt het het grootste van alle planten en krijgt het grote takken, zodat de vogels van de hemel in zijn schaduw kunnen nestelen.’ 33 Met zulke en andere gelijkenissen verkondigde hij hun Gods boodschap, voor zover ze die konden begrijpen; 34 hij sprak alleen in gelijkenissen tegen hen, maar wanneer hij alleen was met zijn leerlingen, verklaarde hij hun alles.

Matteüs 28
16 De elf leerlingen gingen naar Galilea, naar de berg die Jezus hun had genoemd, 17 en toen ze hem zagen bewezen ze hem eer, al twijfelden enkelen nog. 18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, 20 en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

2 reacties op “Naar Jamaica, zending in perspectief”

Goede morgen Jan Andries ,
Zonet om 7 uur hoorde ik deze preek, wat een prachtige ,wonderlijk mooie preek .
Nu je overmorgen al op reis gaat naar dit tropische eiland en wij hier achterblijven met de wetenschap dat je , zo God het wil , je weer bij ons terug komt . Nu heeft deze preek grote waarde .Je hebt verdiept in de geschiedenis van dit land en het ons zo duidelijk verteld .
Ik voel het net als jij, als een grote uitverkiezing
dat jij daar voor gevraagd bent .Wat mij betreft , ik dank God omdat dit jou is overkomen .
Want jij werkt al jaren lang als een missionaris .
Ik denk aan je rockdiensten , waarin je altijd voorop stelt aan eenieder de blijde boodschap te brengen , door je gebeden , lezingen en preken .
Veel van deze rockdiensten heb ik mogen meemaken , de kerken waren overvol , ook met mensen die nog nooit in een kerk waren geweest
maar dit nu mochten meemaken , hoe jij aan eenieder op hun weg naar huis Gods zegen meegaf . Ik heb dit altijd heel indrukekkend gevonden .Ik hoop van harte , en zal er dagelijks voor bidden ,dat jij ook op Jamaica – Kingston heel vruchtbaar zal kunnen werken .
Mijn wens voor jou is , ga met God en kom weer veilig thuis .

Attie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.