Categorieën

11. Gastenboek

Druk op “End”, en u komt in één klik onderaan deze pagina, en daar kunt u uw reactie geven.

251 reacties op “11. Gastenboek”

Hallo collega. Ik stuur je hieronder de reactie door die ik aan Trouw heb geschreven n.a.v. het artikel over de popliturgie. Spreekt voor zich, denk ik.

Uitstekende initatieven van deze collega! Halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw experimenteerden wij ook reeds in reguliere kerkdiensten met popmuziek. Toen deden we dat met livebands die we met een wisselende bezetting uit het plaatselijke popcircuit haalden en in de kerkdiensten lieten spelen. Popmuziek verdient een eigen vaste plaats in kerkdiensten en hoort wat mij betreft bij de belevingswereld van deze tijd. Met veel plezier en overtuiging ben ik al jaren dominee en ik mag dat met evenveel plezier en overtuiging combineren met het spelen en zingen in een Rock & Roll band. Hoezo slechte relatie kerk en popmuziek?
Collega De Boer, ga vooral door met het brengen van deze pure en authentieke boodschap!

Rotterdam, Drs. Elzo Bijl

Een boeiend verhaal in Trouw van vanmorgen.
Kijkend naar het filmpje komen gevoelens van nostalgie naar boven. Hier, in Engelen, waar wij wonen zou een”pop”-dienst goed passen tussen de bijzondere diensten die 1x per maand worden georganiseerd. Ook daarbij veel muziek, o.a. met musici van het Brabants Orkest, maar nog geen pop.
Proficiat met deze prachtige website. En veel succes met de muziekdiensten.
Hartelijke groet

Hallo Jan Andries

Vanmorgen heb ik je artikel in ‘Trouw” met veel plezier gelezen.
Heerlijk dat er ook dominee’s zijn die inzien dat verandering binnen de kerkmuren erg noodzakelijk is wil je de jeugd, en dus de toekomst van de kerk, binnen de gemeente houden, die daardoor verandert, groeit en misschien kan blijven bloeien. Binnenkort krijg je een uitgebreide email van mij over de poprockgroep ‘Inventation’ uit Zoetermeer, die al ruim twee jaar haar medewerking verleent binnen jeugd- en gewone kerkdiensten (vaak met een thema), maar ook een ‘ander’ gezicht heeft en optreedt in muziekcafé’s en op pop-podia, al een demo-cd gemaakt heeft en veel eigen nummers op het repertoire heeft staan die binnenkort op demo worden uitgebracht.
Kijk rustig op de up-to-date-website van deze band: http://www.inventation.info

Met vriendelijke groeten,
Dineke Balk

Geweldig initiatief. Doet mij denken aan de tijd dat wij in apeldoorn in de 60-jaren jeugdappels hielden, met veel muziek en voor dei tijd aansprekende thema’s. Kom maar eens naar zaltbommel. Wij kunnen wel een opfrisser gebruiken.

Beste Jan Andries, wat een leuke website. ontdekt n.a.v. het artikel in Trouw.
Met mijn jongste zoon (31) heb ik slechts één keer kunnen praten over de kerk. Dat was vanwege het concert van U2 in de Arena vorig jaar. Hij is ook een fan. Ik kon met hem praten over jouw beleving. Toen ook gepubliceerd in Trouw. Hij was het met je eens en wat belangrijker is: hij voelde en ervoer dat ook zo!!!
ebo koerts, waalwijk

Wat een geweldig initiatief. Heel verfrissend om eens een ander geluid te horen vanuit de kerk.Ik heb met plezier TROUW gelezen. Zelf heb ik ook weel iets met muziek met inhoud zoals Andy Williams met “May each day” en Josh Turner met “Me and God” een moderne geloofsbelijdenis. Ik wens U veel zegen toe op het werk dat U doet. Groetjes nel

Hallo Jan Andries,

Via je eigen website, wel van harte gefeliciteerd met het resultaat. Ziet er erg professioneel uit en is plezierig om te lezen.
Hoewel ik van zingen hou, ontbreekt het mij aan kennis op muzikaal gebied. Via deze weg kan ik mooi wat “bijspijkeren”.
Veel succes niet alleen met de website, maar ook met alle pop-diensten en dat je maar voldoende inspiratie mag hebben en krijgen.
Dan geeft het vanzelf positieve energie, waar we als gemeente weer de vruchten van kunnen plukken.

Groeten,

Henk.

beste Jan Andries,

Wat een fantastische website ! Eerst lees ik het artikel in trouw en hoor ik je als het ware praten en de volgende cd opzetten en nu live

De ultieme integratie bereik je door een persoonlijke kleur te geven aan het predikant zijn in deze tijd.Wellicht nog iets progressiever qua inhoud ?
Geweldige site, ziet het er heel mooi uit.

Blof en U2 hebben we gemeenschappelijk, als ik een nummer tegenkom in de popmuziek m.b.t. reliegieuze associaties mail ik aan je.( nee, natuurlijk geen New Age)

Jan Andries,

Mooie site! De rockdiensten zijn een belevenis waar ik graag aan meedoe. Als al die aandacht maar niet omslaat in een “Jan Andries devotie” Succes en we spreken elkaar.

De nieuwe U2:

The shackles are undone
The bullets quit the gun
The heat that’s in the sun
Will keep us when there’s none
The rule has been disproved
The stone it has been moved
The grave is now a groove
All debts are removed

Oh can’t you see what love has done?
Oh can’t you see what love has done?
Oh can’t you see what love has done?
What it’s done to me?

Dag Jan Andries,

het was een waar genoegen je gister te ontmoeten bij BNN united radio 1

bijzonder dat je dit onderneemt.

Follow your dreams nothing is impossible.

Zie misschien bij terug komst van de dakar rally.

Bryan

Beste Jan Andries,

Nog maar 3 kwartier van het nieuwe jaar verwijderd, en vandaag kunnen lezen dat U ook in 2007 Rock-diensten blijft geven. Fantastisch! Het nieuwe jaar kan niet mooier beginnen. In Apeldoorn ben ik erbij geweest en in Nijeveen is voor mij het volgende feest. Veel liefde, licht en leven gewenst voor U en alle mensen om U heen! Met vriendelijk groet Jans Koopmans

Beste Jan Andries,

Wat een mooie, informatieve site!

Goed te om te lezen dat je ook dit jaar weer U2-diensten houdt.
In Nijeveen zal ik er zeker ook weer bij zijn.

Tot dan en groet,
Tine Koopmans

Dag Jan Andries ,
met grote aandacht volg ik de boodschap die jij ons als predikant op zo veel manieren brengt.
Verhalen uit de Bijbel die je ons in de kerk met je drumstel vertelde .De zeven indrukwekkende Vuurgloeddiensten , met de prachtige muziek , ik mocht ze allemaal meemaken .De twee Rockdiensten , je wist het tot een kerkdienst te maken met gebeden en vooral de preek .En nu deze website , zo doordacht , zo goed . Alles wat je bezig houdt vind ik hierin terug . De preek die je met kerstmis hield is te beluisteren . Door mijn hoge leeftijd ben ik soms huisgebonden , daarom ook is deze website voor mij zo waardevol . Ik wens je veel succes voor nu en in de toekomst met al deze dingen die je onderneemt.
Met mijn hartelijke groeten , Attie Binnema , Heemskerk

Beste Jan Andries,

We kijken erg uit naar je komst in Waalwijk met de U2 dienst!

Fantastisch om te zien hoeveel enthousiasme dat teweeg brengt; bij mensen, maar ook bij de media.

Je site is veelbelovend. Ben erg benieuwd!

Groeten van

Otto Grevink, Waalwijk

Waarom zou er in rock muziek geen boodschap kunnen zitten, het ritme is alleen soms zo meeslepend dat je de teksten niet goed beluisterd. Kortgeleden is mijn man veel te vroeg overleden (50) en in de kerk hebben wij “zijn”(hard)rock gebruikt waaronder Deep Purple, Nightwish en Within Temptation. Het was een prachtig afscheid en vooral het Our Farewell van Within temptation geeft ons nu veel troost. Ik vind die rockdiensten wel wat

beste andries
heerlijk om te zien dat er meer mensen zijn die de kansen grijpen. die de popmuziek biedt
wij hebben hier in kollumerzwaag ook al schiiterende diensten gehad waarin we gebruik maakten van popmuziek . Met Valentijn bv een keer een “where is the love “dienst ( Black eyed peas) , en een keer een Ik ha dy leaf “dienst met allemaal nummers van de Kast. Voor de vorige paaswake hebben we een powerpoint gemaakt bij Yahweh van u2 .
Wat de jeugd hier ook erg aanspreekt zijn alternatieve teksten op nummers van Jan Smit enzo bv Als de nacht verdwijnt en de Zoon verschijnt… in een dienst over de wederkomst
Een groep waar ook heel goed nummers van te gebruiken zijn is Outlandish en heb je wel eens van xavier naidoo gehoord?
Hij zingt in het duits en is in duitsland heel populair. geweldige teksten en bijzondere muziek . verwerkt ook hele psalmen in zijn muziek
als je dat op prijs stelt wil ik je bv de ppt van yahweh wel mailen
missschien lukt het me om de 25e even in Leeuwarden aan te schuiven
groeten Jeannet Bijleveld, kollumerzwaag

Dat is nog eens een mooie website. Met veel plezier geluisterd naar BNN en gekeken via de link naar de film op Trouw-tv. Prachtige reactie van Peter Slager. De link naar Anna Neeltjes radiobitches is ook interessant. Kan ik daar ook op afstemmen? Groeten aan allen.

Hoi Andries,ik heb je al eens gevolgd op het forum van de U2 site en was zeer nieuwsgierig naar je kerkdienst en heb toen al eens gevraagd of je niet eens naar Waalwijk kunt komen.
En wat lees ik in het Brabants dagblad,volgende week is het dan eindelijk zover.
Maar oei oei ben ik een heel weekend niet thuis en kan dus onmogelijk naar je kerkdienst komen.
Echt heel erg balen maar zal het zeker in de kranten volgen.
Groetjes en heel erg veel plezier en succes.

Zo, ik zet net de radio uit.
Ik hoorde dat u een U2 dienst geeft!
Zoiets moeten ze ook eens rotterdam doen!
Ik ben super fan van U2 en ik wil samen met mijn vriendin heel graag komen, alleen is het een beetje ver voor ons en ik weet niet of ouders willen reizen. Maar ik vind het een prachtidee!!
En we hopen erbij te kunnen zijn!

Groetjes Emma

Beste heer De Boer,

Gisteren uw interview met Ruud de Wild op Radio 538 beluisterd, en meteen de datum van de dienst in Nijeveen in de agenda gezet. Waalwijk is mij als Fries te ver rijden helaas, maar Nijeveen is vanuit Lemmer nog wel te doen. Een aantal jaren geleden werden er ook wel rockdiensten in Joure gehouden met een plaatselijke band, maar de link met U2 heb ik nog niet eerder gezien. Ik ben heel benieuwd!

Kijk en luister naar de dvd: they sold their souls for rock and roll.

U@ zegt duidelijk en zingt ook dat het success te danken hebben aan satan. of Levey (ook wel de founder van de church of satan)

Let toch op man en preek de waarheid en durf ook deze er op te zetten. 

==================================================

Oké, vriend, ik zet je reactie erop. Maar niet zonder dit misverstand recht te zetten. Luister naar ‘Until the end of the world’, en zie hoe dit nummer rechtstreeks geïnspireerd is op Matteüs 26. Bono identificeert zich met Judas op dezelfde manier als de oude dichter Revius met zijn ’t En zijn de Joden niet, Heer Jesu, die U kruisten… ik was het. Om daar mee aan te geven dat ook hij moet leven van genade en vergeving. Kortom: helemaal in orde.

JAAdB 

Het verast me eigenlijk dat die songteksten van U2 zoveel overeenkomen met stukken uit de bijbel. Ik had naar die link gekeken met verwijzingen. Sommige dingen die ik las had ik eigenlijk zelf ook kunnen bedenken, maar ik dacht meestal niet zo na bij de songs. Ik wist wel dat Bono zijn inspiratie uit de bijbel haalde voor een groot deel.

Mooie site trouwens en een erg leuk initiatief om zulke kerkdiensten te geven.

Het is erg interessant hoe een dienst op zo’n alternatieve wijze wordt ingevuld. Ik, en ik denk met mij vele anderen, ben benieuwd hoe een dergelijke dienst eruit ziet.

Is het mogelijk om bepaalde videofragmenten hiervan te publiceren op het web?

groet,
Mark

Jan Andries,

De U2 dienst van 28 januari 2007 was voor mij een aparte beleving. Uit de overvolle kerk blijkt dat deze vorm blijkbaar de jeugd wel aanspreekt.
mijn dochter 34 jaar had wel concerten van U 2 bijgewoond,maar voor mij was dit de eerste kennismaking. Tot de volgende keer!
Teun.

Indrukwekkende ervaring heb ik vandaag mogen beleven.
Een bomvolle kerk, een inspirerende man die mij in elk geval geraakt heeft.

Voor mijzelf heb ik de boodschap mee gekregen;

“Wie niet los kan laten, kan niet verder ”

Ik neem deze mee.

Jan Andries, bedankt…….

Ik hoop nog eens zo een dienst bij te wonen.

Rockdiensten, een prima initiatief. Ik ben persoonlijk niet zo van de praisemuziek en wat mij betreft wordt de emotie van het evangelie het best vertolkt in muziekvormen met dezelfde intensiteit.
Ik geniet daarbij van bands als o.a. ZAO, Norma Jean en Tourniquet, maar die zijn dan weer niet zo geschikt voor het grote publiek dat een kerkdienst wil bezoeken.

Als inspiratiebron voor een rockdienst kan, mijns inziens, eigenlijk niet voorbij gegaan worden aan onze broeder in de Heer Alice Cooper.
Bekijk eens de teksten van zijn cd’s “The Last Temptation”, “Brutal Planet”, “Dragontown” en “Dirty Diamonds”.

Alice Cooper is een meester in het belichten van de duistere kant van de mensheid en zet daarmee de mens als zwak schepsel haarscherp en soms pijnlijk confronterend neer.

“I walk the streets alone. On feeble bones I ride. My sins are etched in stone. I got no place to hide.”

Er zijn teveel mooi teksten om hier te vermelden (waar het hart van vol is loopt de mond van over). Laat ik alleen nog verwijzen naar het schitterende “Cleansed by fire” te vinden op: http://www.darklyrics.com/lyrics/alicecooper/thelasttemptation.html#10

Kortom: inspiratie te over!

Dag Jan Andries ,
zo als je weet , heb ik op 12 maart 2006 de U2 dienst mogen meemaken samen met twee van mijn dochters in je eigen kerk. En wat was het indrukwekkend . En niet alleen voor de jongeren , ik ben al zeer oud . De gehele dienst met de preek en de gebeden stond later op de website van de kerk , dit heb ik dus kunnen printen . En gistermiddag weer kunnen meebeleven althans de tekst. De teksten van Bono zijn buitengewoon mooi , maar de preek en de gebeden hebben mij tot tranen toe geroerd !
Dank je wel Jan Andries voor zo veel goede
dingen .
Attie Binnema te Heemskerk

Beste Jan Andries,

Wat een overweldigende dienst was dat gister in Waalwijk zeg! Ik ben er nog steeds vol van. Niet alleen van het samenzijn met zoveel mensen en de prachtige U2 nummers, maar ook van hetgene dat je gezegd hebt. Het heeft me stof tot nadenken gegeven en ook de vrienden met wie ik was. Zou er best eens over van gedachten willen wisselen met je, maar is een beetje moeilijk.

Het was bijna dezelfde ervaring als ik altijd krijg bij een concert van U2. Dezelfe ‘spirit’ en liefde was voelbaar en blijft hangen. Ga zo door!

Groeten Trudy

Hoi Jan Andries,

Dat was nog eens genieten gistermiddag. Mijn favoriete band U2 en dan nu ook eindelijk de link met God bevestigd zien en vooral voelen in de teksten die op deze manier goed te volgen waren. Ware aanbidding met jou als enthousiaste aanbiddingsleider. Helemaal te gek! Ik kom zeker nog een keer luisteren en dan neem ik veel vrienden en vriendinnen mee. Schitterende manier van evangelisatie. Veel zegen gewenst!

cd-tip Mercy me – Coming up to breathe http://www.mercyme.org

Groeten, Marjan

Noordeloos; Dit was een zeer positieve dienst. Heb er wel een half uur voor moeten rijden wat het helemaal waard was. Zelf heb ik ernooit bij stil gestaan wat voor teksten Bono zelf schreef. (Ik ben eenmaal een persoon dat liever naar de muziek luisterd dan naar teksten).

Het was een zeer fijne middag, ik hou je in de gaten!

Hallo Jan Andries

allereerst wil ik jou bedanken voor de geweldige rockdienst v afgelopen zondag het heeft zoveel met me gedaan .krijg nog kippenvel ervan als ik eraan denk ,hoe je het zo fantastisch bracht ik was in hogere sferen ,ben al 10 jaar groot u2 fan en sinds 4 jaar gelovig dat ik naar kerk ga en daar me kracht vandaan haal maar nooit bij nagedacht maar nu is de puzzel compleet en zal jou nooit vergeten en wil je nogmaals bedanken en ben zeker weer vd partei thankssss Jan Andries

hallo jan andries

hoi ik was dar samen met angel zj is helemaaal u2 fan en ik vond het wel grappig in de eerste instantie om mee te gaan wou dat wel eens zien
nou ik heb het ok gezien en het was grandioos
als er elke wek zn kerkdienst zou zijn zou k er denk ik wel elke week heen gaan
het heeft bij mij veel los gemaakt
ik heb daar ook gebeden voor me vader ( een echte zeeuw)
dat hij nog lang bij ons mag zijn hij heeft al meer dan 2 jaar longkanker
en momenteel ging het ook net zo heel erg lekker
met hem
maar ik wou verder zeggen mijn complimeneten het was in 1 woord grandioos
dank je wel
en ik wil ook zeggen ga zo door

dank je wel
groetjes nico

Beste Jan Andries,

Ook ik wil graag reageren op de U2 dienst van afgelopen zondag. Wat heb ik een fijne kerkdienst beleefd. Ik ben belijdend lid van de PKN in de gemeente Aalburg en was ’s morgens met vrouw en zoon naar de kerkdienst geweest. Mijn dochter was naar de kinderopvang. Dat was aardig, maar de beleving die ik ’s middags ervaarde was intenser en ging veel dieper. Toen ik thuis kwam kon ik mijn mond niet houden en moest ik er verder over vertellen. Ik ben vanaf 1984 fan (ik was 13 jaar) en ben steeds meer van de band gaan houden. De ervaringen zoals je ze beschreef vanuit de Arena heb ik ook zo gevoeld. En ik ben alle drie de keren geweest. Fantastisch. De dienst van afgelopen zondag heb ik ook zo beleefd. Fantastisch. Hopelijk snel weer een soortgelijke dienst.

Met vriendelijke groet,

Roel van Dijk

Erg prettig te weten dat er kwa muziek in een gemeente wordt ‘geëxperimenteerd’. Ik ben
via Trouw en Trouw tv bij deze website gaan kijken. Ik kijk uit naar de preken die op deze
website geplaatst gaan worden.

Muziek is een brug naar Eloïm, een sleutel tot
God. Dat is mijn ervaring ook wanneer ik van
de oude (zwarte) tot hedendaagse muziek luister.
Een Cannonball Adderley, John Coltrane
(A Love Supreme inmiddels op elpee hier thuis),
het Wattstax festival (Staple Singers, Carla Thomas etc), Bill Withers, maar ook Todd Rundgren bijvoorbeeld.

Ik vond het een schitterend moment in het item van Trouw tv te horen dat u/je Todd ook geniet!

“God can save the children”
(Rev. James Cleveland; Rev. Jesse Jackson,
Golden Soul Album)

Psalm 150.

Hai Jan-Andries !
‘k Heb de compilatie gezien…!! Wat ontzettend fijn
en leuk dat het ook in Waalwijk zo’n geslaagd
“evenement” is geweest !! Super de Super !!

Beste Jan Andries,
ook ik heb de U2 dienst bijgewoond in waalwijk,
ècht super ik wist namelijk echt niet dat er zoveel
bijbelteksten in die nummers zaten.
Je wibsite vindt ik ook erg gaaf,vooral omdat je
naast rockdiensten je ook erg inleeft op pastoraal
vlak,want mijn menining is dat mensen zich pas
helemaal op muziek kunnen uitleven voor God
wel te verstaan als ze eerst vrij komen
van bijv traditie,angst,gebondenheden enz
zie hierover (en nog veel meer) op de website van een vriend van mij :www.jaweh.com

greetz Ruben!

Hallo Jan Andries

Ik hoop binnenkort in het bezit te kunnen komen van kaartjes voor het concert wat Michael W. Smith in october gaat geven hier in Nederland.

Wellicht een volgende uitdaging voor U om met deze muziek een dienst te kunnen realiseren ?

Wat een geweldige dienst in Nijeveen. Mijn kijk op U2 was altijd meer van: Wat een herrie. Toen ik mijn huidige vrouw leerde kennen kwam ik er al snel achter dat zij een grote fan was van U2. Toen ging ik me er meer in verdiepen en ik hoorde van haar dat het een soort van gospel was. Muziek met een boodschap. Daarom ging ik ook mee naar de kerk vandaag en heb nu wel begrepen dat er veel bijbelteksten in voorkomen. U2 is vanaf vandaag ook meer mijn muziek geworden met inhoud. Door de dominee was deze dienst een feest om mee te mogen maken. EN de kerk was zo vol dat er zelfs een dubbele dienst ingelast werd. Geweldig bedankt voor the beautiful dau. We hebben genoten en ik veel geleerd over U2. Stieny en Ben uit Meppel.

Vandaag zijn wij in Nijeveen geweest naar een kerdienst me U2! Jaren kwam ik niet meer in de kerk, alleen kerstavond zijn we geweest, maar dit unicum wilde ik niet missen. Gelukkig wilde mijn man ook met me mee, ook hij was nieuwsgierig wat U2 in mij losmaakt. Ik ben een groot fan van U2, wanneer het even niet meezit luister ik naar hun muziek, bepaalde songs hebben een boodschap voor mij, waardoor ik mij weer gesterkt voel door God. Was het maar altijd zo in de kerk, begrijpend, en vooral leerzaam, maar ook met deze geweldige muziek. Veel mensen vinden de muziek wel mooi, maar kennen de woorden niet, nu weten veel mensen wat de inhoud is, en begrijpen ze ook waarom IK zo hou van de muziek van U2! Dank u wel! Sometimes you cant make it on your own!

Net terug van de U2 dienst in Nijeveen. Het was fantastisch…. Ik hoop dat nog veel meer mensen dit mogen ervaren !
Hartelijk bedankt hiervoor en groeten van,
Joke

Until the end of the wold……….. Speelde ooit als Thadeus, in het toneelstuk “Een man genaamd Judas” . Deze song verhaalt ook over de geschiedenis en de gedachten die Judas had. Ik voelde de thrill weer in al mijn vezels. Vandaag op de eerste lijdenszondag klonk de Boodschap op een heel bijzondere manier. Het ging niet over BONO maar over de teksten die hij zong.
En dan het fantastische YAHWEH.
What no man can own, no man can take.
Take this hart (my hart) and make it brake.
Ik hoop dat vele mensen nog aangeraakt mogen worden. Het was een hele goede dienst en mijn zoon vond het ook vet gaaf.

En leuk om Arthus weer eens even snel te ontmoeten.
Gods zegen allemaal.
Mvrgr
Henk

Zondag naar de U2 dienst geweest in Nijeveen, helaas de 2de keer, dit omdat de sfeer er een stuk rustiger was dan te eerste dienst toen de kerk echt stampvol zat. Toch wel genoten van de mooie teksten en duidelijke uitleg en beelden. Ik genoot van u enthousiasme! Bedankt.

Ik heb helaas nog geen U2 dienst bij kunnen wonen, maar ik zou dat wel graag willen. Ik ben RK en U2 fan. Wat een geweldig idee om deze twee inspirerende zaken te combineren. Het is een hele mooie manier om God’s woord opnieuw onder de aandacht van mensen te brengen. Blof en U2 zijn inspirerende integere muzikanten. Ik ben door een artikel op Planet.nl op deze site terecht gekomen en heb deze meteen aan mijn favorieten toegevoegd. Ik zal er de komende tijd regelmatig te vinden zijn om te zien wanneer er een dienst bij ons in de buurt is.Fantastisch, ga zo door.

Door een artikel op Planet.nl kwam ik op deze website terecht. Wat een geweldig initiatief. Een schiterend idee om deze twee inspirerende zaken te combineren. Het is echt van deze tijd en je raakt veel mensen die op zoek zijn naar God. Ik ben zelf RK en helaas kunnen de diensten mij niet echt boeien maar dit vind ik geweldig. Ik zal de komende tijd regelmatig op deze site te vinden zijn om te kijken wanneer er een dienst bij ons in de buurt is. Ik heb deze site in elk geval meteen aan mijn favorieten toegevoegd. Ik hoop snel een van deze diensten bij te kunnen wonen.

Groet Pieter

Kunnen we de Here Jezus uitnodigen tijdens zo’n rockconcert, zou Hij zich thuisvoelen?
Het is zeker geweldig als hierdoor mensen radicaal tot geloof komen, want ik neem aan dat het daarom gaat, mensen te redden voor de Eeuwigheid? Ontmoeting krijgen met hun Verlosser, geen aanbidding van U2 of de rock op zich, maar met de Eeuwige God de Vader! Laat het huis gevuld zijn met aanbidding voor Hem alleen alstublieft. Zoals David deed onder àlle omstandigheden. Wens je veel wijsheid toe en inzicht door Gods Geest.
Vriendelijke groet Jikky

Beste pastoor Andries,
Gaaf dat u ook muziek van Bløf in uw dienst heeft.Ben zelf al 10 jaar mega fan van deze geweldige band en weet als geen ander wat de teksten voor anderen kunnen betekenen.Heb er zelf ook zeer veel baat bij gehad.Ik juig u toe!!!

Ik kwam helemaal vanuit dronten (Flevoland) naar nijeveen want bert (Van de commisie) had ons een mail gestuurd. Maar ik stond net voor de boxen dus het was best wel hard

Hoi Andries, een mooi initiatief zo’n u2 dienst! Heel nieuwsgierig ben ik afgelopen zondag naar Nijeveen gegaan. Ik was vooral nieuwsgierig of het daadwerkelijk over de kern van het evangelie zou gaan. Ik wil me dan ook aansluiten bij het bericht van Jikky hieronder; die mijns inziens heel raak verwoord waar het ECHT om draait.

Tot mijn teleurstelling heb ik dit niet in de dienst teruggehoord. Sterker nog; ik kreeg de indruk dat het niet uitmaakt of we Allah of God aanbidden, volgens jou komt het allemaal op het zelfde neer.
De belangrijkste boodschap van je dienst was het verbeteren van de wereld door respectvol naast elkaar te bestaan, ook als verschillende religies. Een uitstekend voornemen om te coëxisteren, maar werkelijke liefde voor je (bv. islamitische) medemens betekent dat je deze wijst op het woord van God om deze te redden voor de eeuwigheid! Als we alleen maar vreedzaam naast elkaar leven laat je mensen die de Bijbel niet belijden in hun sop gaar koken…is dat liefde?

=============================================

Reactie: Beste Jan Jaap, ik vrees dat je niet goed geluisterd hebt. Allah is het Arabische woord voor God. Een Arabisch christen bidt ook tot Allah. Joden, christenen en moslims zijn allen kinderen van Abraham, de ‘vader aller gelovigen’. Bono is voluit christen en deze dominee ook.

Leuk initiatief, maar waarom moet altijd het geloof erbijgehaald worden ? ,U2 muziek om mensen naar de kerk te lokken
naast U2 ben ik ook iron maiden fan,
misschien na deze propoganda stunt een iron maiden kerkdienst ?

Jan Andries , ik wil het je toch weer eens zeggen , wat wordt dit een prachtige website .
Je laat ons alle goede dingen meebeleven op een manier die jou geheel eigen is .Of het nu je blijde rock – kerkdiensten zijn , het lezen uit de bijbel zo mooi ook door de achtergrondmuziek , het gebed wat je bidt en de preken die we kunnen horen het is allemaal zo de moeite waard .Ik hoop dat velen er naar zullen luisteren en het in hun hart zullen bewaren .Want ik denk dat dit toch wel de bedoeling is van deze “verkondiging” op je website die heel druk wordt bezocht zo als ik hoorde in een interview op deze site .Het wordt heel positief ervaren , en dat is meer als goed !
Dank je wel , Attie

Een beetje laat, maar beter laat dan niet.. Ik heb echt ontzettend erg genoten van uw kerkdienst van U2 in Nijeveen.
Ik luister op dit moment weer u2, en ik ben het dankzij u nóg meer gaan waarderen.
U heeft mijn ogen geopend!!
Ontzettend bedankt
Liefs Marjolein

Hoi Jan Andries,

Volg je bij de VPRO/Het uur van de wolf de 2-delige documentaire: Frank Zappa, a pioneer of the future of music? Vast en zeker wel. Ook het artikel in de VPRO gids is leuk! Heb je ook vast al in je bezit.

Jammer dat ik je gemist heb bij Giel op 3 FM. Je bent tegenwoordig zoveel in de belangstelling…er komt vast nog wel eens een gelegenheid.
De eerstvolgende U2-dienst ben ik er weer bij!

Heb jij ooit nog iets vernomen over de opname die gemaakt is bij de U2-dienst in Apeldoorn? En zo ja, hoe kom ik in het bezit van die opname?

Groet en tot ziens,
Tine Koopmans

Beste Jan Andries,

kom net van de viering in ‘Gravenzande. Ik vond het geweldig om mee te maken.
Ik was uit Zoetermeer gekomen en vond de drie kwartier rijden meer dan de moeite waard.
Ik vind de muziek van U2 en de wijze waarop met name Bono zich inzet voor deze wereld al
langer een bron van inspiratie. Eigenlijk staat dit alles los van welke religie dan ook
en gaat het uiteindelijk alleen om wat Jezus ons heeft proberen te onderrichten
Liefde, oog voor je naasten, zorg om de medemens, goed rentmeesterschap.
Ik denk dat onze maatschappij een tegenbeweging nodig heeft voor alle verspilling,
buitensporige zelfverijkking, verharding, uitbuiting en vervuiling van onze leefomgeving.
Kortom de manier waarop wij momenteel met deze wereld omgaan. Als daarvoor een U2-kerk nodig
is dan word ik daar graag lid van. We zouden ons allemaal moeten realiseren dat we een
klein stofje zijn in deze, door God geschapen, en voor mensen niet te bevatten onmetelijke
Cosmos.
Als we dat allemaal, en zeker onze wereldleiders, wat meer zouden inzien en onszelf
wat minder belangrijk zouden vinden, dan zou het heel wat beter gaan met onze wereld.
Jan-Andries, Ik hoop eigenlijk dat je diensten een begin zullen zijn van iets, en dat
ik daar mogelijk nog eens een bijdrage aan kan leveren. Ik kan beginnen met misschien
het organiseren van een dienst in Zoetermeer.
Ik zal in ieder geval je site reglematig bezoeken.

Vriendelijke groet,

Rob

Hoi,

Ik was zondag voor de tweede keer aanwezig bij de dienst. Ik was er ook in Waalwijk. Nu had ik wel een grotere groep jongeren meegenomen uit mijn omgeving. Ik vindt dit echt geweldig en ik denk dat dit aan kan gaan slaan bij jongeren. Idee vanuit onze eigen kerk (ds. Janos Schellevis) om u uittenodigen voor een Jeugddienst. Ik hoop in September er weer bij te zijn om het live te kunnen meemaken.

Gegroet

Hoi Jan Andries,

Tegenwoordig is U2 op hyves te vinden!

Ik heb daar op 13 mei j.l. de volgende poll geplaatst:

Wat vind je van kerkdiensten waarin de psalmen en gezangen zijn ingewisseld voor songs van U2?

11 stemmen

ja, leuk! 36,4% 4 stemmen
nooit geweest 18,2% 2 stemmen
wil ik nog eens naar toe 45,5% 5 stemmen

Iedereen die een U2-kerkdienst wil bijwonen, verwijs ik door naar je site.

Groet en tot ziens,
Tine

Beste dominee de Boer,
Geweldig deze u2 diensten.Ben helemaal fan van u2.Geweldig om zo het evangelie te verkondigen.Als de Here Jezus maar centraal blijft staan!Maar helemaal te gek hoor deze diensten!Kom ook eens richting de achterhoek met deze diensten.Dat wil ik wel eens meemaken.Nogmaals is het niet mogelijk om wat meer richting gelderland de achterhoek ook zo iets te doen???ga zo door!!!!!!

Hallo Jan Andries

Heb je het boek : Walk On, de spirituele zoektocht van u2 al gelezen? Ik wel het is een geweldig boek. Ik heb er veel zegen van en er veel van geleerd!! Dit boek is echt een aanrader voor alle u2 fans. Dus alle u2 fans lezen dat boek!! Het isbn nummer van het boek is: 90338 19996. Gods zegen toegewenst!!

==============

Beste Jan,

het boek heb ik wel in handen gehad, maar niet gelezen. Wel gelezen: Bono door Bono (in vertaling) en zojuist U2 by U2, erg fijn boek, waar het geloof ook steeds weer uitgebreid in naar voren komt.

Geachte Dominee, beste Jan Andries,

jouw beleving van het concert van U2 in de Arena was exact zoals ik het heb beleefd; ook precies dezelfde gedachten had ik. Ik was bij hetzelfde concert op die zaterdagavond; was in hogere sferen. ’t was van een hoog kippenvel niveau, in positieve zin dan wel te verstaan!
Gisteren U2NL gezien/gehoord in Harlingen. Hoorde van uw dienst In Franeker m.m.v hen. Hoop er bij te zijn de 23e.! Succes !!

Met wie kan ik evt. meerijden naar de U2 dienst 7 oktober?

Ik ben een U2 fan en ik heb gelezen over deze U2 diensten en ik zou daar graag heen gaan.

Ik ben echter afhankelijk van het OV en dan is Fijnaart niet makkelijk te bereiken.

Dus als iemand uit de omgeving van Haarlem ook naar die dienst gaat en met de auto gaat, kan ik dan evt. meerijden?

Ik hoor graag van 1 van jullie.

Groetjes,
Cees
Haarlem

==========================================================

Belangrijk: de dienst van 7 oktober is uitgesteld!! 23 september wordt echter zeer bijzonder.

Op 30 augustus bezocht de 25.000ste bezoeker je website Jan Andries. Je weet ik ben een trouwe bezoeker , want ik wil het nieuws bijhouden . Maar dat niet alleen . Je preken en gebeden , Psalm 40 zijn zo de moeite waard .Een preek in de kerk hoor je maar èèn keer maar de preken op je site beluister ik soms meerdere keren .
Maar ook de andere rubrieken zijn stuk voor stuk de moeite waard !
Ik ben dus heel blij met je website !

Attie

Beste Jan Andries,
Aan de vooravond van een voor jou drukke vredeszondag wens ik je vrede toe, en navolging!
Op Curacao wensen ze elkaar onbekommerd ‘pax’ toe en omhelst men elkaar.
Coexist!
Fred Omvlee, marine-en-Elvis-dominee op Curacao

Gisteravond heb ik je meerdere keren gehoord en gezien op RTL NH .Wat een prachtige kerk.
Zondag kom ik naar de rockdienst samen met een jonge vrouw die niet gelovig is opgevoed .
Je commentaar op de uitzending van RTL NH heb ik gelezen .Daarom heb ik het ook meerdere keren willen horen .Maar ik weet zeker dat het morgen weer een indrukwekkende dienst wordt , ik mocht dit eerder meemaken .Ik zag je witte toga hangen , ik ben benieuwd wat je morgen draagt .
Attie

hallo

wat hebben we genoten van de U2 dienst van zondag 23 september, het was geweldig, en wat bent u een hippe dominee, lekker swingend, er moeten veel meer van deze diensten komen,dan komt er tenminste meer mensen in de kerk, en vooral de jongelui, grote pluim, ga zodoor.
groetjes sjaak en nel

Ik heb genoten vanmorgen in de Sint Jan de Doper van de muziek van U2nl. Jammer was het dat we uw preek niet konden verstaan. Als we die ook nog hadden gehoord was het helemaal super. Maar des al niet te min was het een prachtige ervaring om dit een keer te beleven.

Top wat het vanmorgen. Zowel mijn kinderen als ikzelf hebben enorm genoten van de dienst van hedenmorgen. De muziek, de teksten, de video’s het licht wat in de kerk viel, het klopte en het was een BEAUTIFULL DAY!!!!

Beste Jan-Andries,
andere vormen in de kerk juich ik toe. Dus mijn complimenten voor jouw inzet en keuzes. En voor de Raad van kerken en jouw gemeente, die de ruimte daarvoor geven. Vanmorgen heb ik genoten. De combinatie van muziek, video-beelden, teksten en betekenis geven aan het geloof in God was goed. Op vredeszondag via ‘Coexist’ over de godsdiensten spreken ook. Natuurlijk, de muziek van de band was hard, maar dat stoorde mij niet. Bovendien bood deze band kwaliteit. Dat je je preek liet ondersteunen door muziek vind ik een vondst. Ik kon het goed verstaan.
Ga zo door!
Burret

In 1983 kocht ik voor mijn verjaardag, 2 oktober, de LP October van U2. Puur vanwege de titel en de overeenkomst met de datum van mijn verjaardag. Sindsdien luister ik regelmatig naar hun muziek.

hee dominee

u had nix teveel gezegt het was fantasties vanochtend in de doper wie had dat ooit gedacht dat dat zou plaats vinden in de katolieke kerk
band was erg goed en leuk om te zien en luisteren
het jammere vond ik dat uw preek niet erg goed was te verstaan door het geluid zou het mogelijk zijn dat u dat op uw web site zet
gr en tot 7ockt bij ons in de kerk
ronald

De U2 dienst op 23 september was zeer indrukwekkend.Zoiets in een kerk nog nooit meegemaakt.Ook de teksten van de songs in relatie met de dienst waren boeiend. Ga zo door.

vriendelijke groet.

23 September in de Sint Jan de Doper genoten van de dienst in woord , zang en beeld. Na de dienst trof ik mijn vader en moeder in de kerk, beide achter in de 60, onder de indruk van de Dominee en zeker van de band. Heel hartelijk dank,ook voor Uw inspirerende optreden.

Hallo Jan Andries,

Eindelijk, na de Blof-dienst voor mij vandaag de eerste U2-dienst. Raak! en dus ook geraakt…Complimenten aan jou en U2NL. (Voor mij was inderdaad ook je preek niet goed verstaanbaar, niettemin was de boodschap duidelijk, maar wel jammer want de vorm was heel mooi). Groet, Heleen

dag dominee,

Nog nooit zo’n swingende dominee gezien. Heb 3 kwartier gereden om uw dienst mee te mogen maken in Franeker. Het was echt de moeite waard. Het feit dat ik nu achter de computer zit om een bericht achter te laten getuigt wel dat de dienst en de muziek indruk heeft gemaakt. Toen we buiten stonden vertelde een oudere dame wel aan iemand anders “en ik heb al een gehoorbeschadiging”. Een goeie band en een preek om nog eens goed over na te denken.

Prachtig, inspirerend en positief vonden we de U2 dienst vanmorgen in de St. Jan de Doper.

Begin jaren 90 waren wij liefhebbers van de muziek van U2 omdat we het toen al een geëngageerde en inspirerende band vonden, gericht op vrede, gerechtigheid en liefde.
Dat sprak ons aan. Dat we het nu in de kerk opnieuw tegenkomen is prachtig. Verrassend vonden wij dat er zoveel teksten geïnspireerd zijn op bijbelteksten.
Jammer was dat we de tekst van de preek moeilijk konden volgen, willen we graag nog eens nalezen, b.v. op de site.

Bedankt voor deze mooie dienst.

Kees Scholte en Tjallie Kooistra

Heel bijzonder om deze dienst vanochtend te mogen meemaken in een katholieke kerk. Ik had een hoekplaats en kon alles goed horen en zien.
Je danste en zong , in de zon . het was hartverwarmend . Wat heel jammer was , je preek en de gebeden waren niet te verstaan , maar misschien komt de preek nog op de website .De muziek was voor mij niet te hard ,
dit live optreden was een belevenis . Om vijf uur , ik zat buiten in de zon , heb ik in gedachten de dienst in Franeker opnieuw beleefd . Jan Andries , het was vandaag echt “zondag”.
Jij hebt dit mogelijk gemaakt , dank je wel ,

Attie

Hoi Jan Andries,

Ook in Franeker was de dienst weer zeer bijzonder! Ik heb wederom genoten van je preek, je boodschap. Wat op mij een diepe indruk maakte is dat tijdens je preek, de bandleden van U2NL zo prachtig en ingetogen op de achtergrond “40” speelden. Een perfecte combinatie; jij preekt en zij spelen! Laat ons nog vaak genieten van deze geweldig enthousiaste U2-kerkdiensten!

Groet,
Tine

Vanmorgen een bijzondere viering/dienst in de Sint Jan. Geweldig dat dit tegenwoordig kan en mag!! Een kerk vol met verschillende geloven en diverse leeftijden,luisterend naar het woord van God onder het genot van een Rockband! Kon dat altijd maar zo zijn, wat een oprecht Beautifull Day! Dominee complimenten voor deze geweldige dienst/viering.Dit mag vaker. Wel jammer van de preek want die was moeilijk te volgen, is het mogelijk dat deze op uw site komt??
Ik wens u veel succes met deze opzet en hoop graag nog eens bij zo een dienst/viering te kunnen zijn. Een Langedijker Groet,

Beste Jan Andries,

Gisteren de dienst in Franeker bezocht. Vond het indrukwekkend. De combinatie kerk-U2 is een hele goeie! Past naadloos. Maakt ook dat je BLIJ uit de kerk komt! Was sinds jaren niet meer in een kerk geweest, maar vond het de moeite waard ! De achtergrondmuziek bij je gesproken woord (met name in het begin van de dienst) moet behoorlijk zachter; was bijna niet te verstaan wat je zei. GA DOOR MET DEZE AANSPREKENDE MANIER VAN EVANGELISEREN!

Beste Jan Andries,

Wat een geweldige belevenis in de R.K.Kerk gistermorgen!! Wat een sfeer, wat een geweldige muziek en inspirerende woorden en beelden.
Waren alle kerkdiensten maar zo.
Het raakt de harten van mensen en daar kunnen alleen maar goede dingen uit voortkomen.
Bedankt!!!!!!!!!!

Wat een belevenis om een rock dienst mee te mogen maken.Inspirerend voor jong en oud.Genoten van woord en muziek.Graag nog meer van deze diensten.Dit trekt ook weer de jongere naar de kerk toe.

Ben niet meer een van de jongste, maar heb afgelopen zondag in de Sint Jan genoten. Dat je ook in de kerk uit je dak mag gaan is toch geweldig. Het viel mij wel op dat er toch wel wat mensen zaten die volgens mij dachten van o jé hoort dit allemaal wel in de kerk en stil bleven zitten. Ik zou zeggen mensen kom op je mag toch ook in de kerk heerlijk blij zijn. Juist de wisseling van goede muziek en goede tekst is voor de jongeren (en ook ouderen) zeer aantrekkelijk volgens mij. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet alle weken (kom ook echt niet alle weken in de kerk) naar een rockband zou willen luisteren, maar ik denk dat er nog meer goede swingende muziek is. Over het horen van de tekst is genoeg gezegd. Vond het een geslaagde dienst en wens u in de toekomst veel succes met het uitwerken van uw plannen samen in verband met het geloof.

Beste dominee,
Vorm en inhoud kunnen samenkomen tot een geheel. En dat was precies wat gebeurde in de kerk te Noord-Scharwoude. Heel veel egards naar de coverband, ge-wel-dig knap. En die preek van u die veel mensen niet goed konden horen heb ik letterlijk verstaan en maakte grote indruk op mij. (Maar ik zat ook helemaal vooraan.) Meer dan eens werd ik ontroerd.
Dat dit (een “beatmis” après la lettre) nog kan! Juist op het moment dat je denkt dat de R.K.Kerk de donkere Middeleeuwen definitief weer in wil duiken, wordt het firmament even opgelicht.
Er is hoop.
Dank.
J.Mak (o ja, nog dit: die verwijzingen uit de bijbel in de teksten van U2, ook dat verrastte mij.)

Beste JanAndries.
Wat een geweldig mooi opgezette dienst. Je deed het geweldig mooi. Het was dus echt super in de RK Kerk in Langedijk. Jullie sound mag er ook zijn. Inspirerend om zo’n dienst mee te mogen maken. Op de plaats waar ik zat en stond kwam plotseling de zon door. Ik zat ineens vol in het licht en dat bij zo’n mooie dienst. Kippevel. Ik liep zingend de kerk uit op een beautiful day under Gods clear blue sky. Voor herhaling vatbaar. Mede namens mijn vrouw “Dank je wel”.

Leuk om te lezen dat de rock diensten succesvol waren. Jammer dat ik er niet bij was. U2NL is een goede coverband. Ik dacht alleen gezien te hebben dat Sudden Impact de diensten zou begeleiden…..Maar ja U2 is U2!!

Walk on….

Beste Jan Andries

Fantastisch, eindelijk weer eens zingend op de fiets naar het handbalveld. Direct na de mis had ik het allemaal nog in mijn hoofd.
Geweldig hoe teksten betekenis krijgen. Een wereld is weer voor me open gegaan

Bedankt Kathy

Voor het eerst in vele jaren weer een kerkdienst (Franeker) bezocht, waar U2 al niet goed voor kan zijn…
Inspirerend om te zien hoe oud én jong de dienst actief hebben beleefd: de verdienste van Jan Andries die mij een mooie zondag heeft bezorgd.
Groot compliment voor U2NL, jullie hebben mij positief verrast!

Pride

Sjacco/ Bolsward

hallo jan andries,

wat heb ik eenorm genoten afgelopen zondag in de st.jan n-scharwoude. het is nu al 4 dagen geleden maar ik denk er nog steeds aan, dat is toch bijzonder. ooit heb ik uren in de rij gestaan voor kaartjes van een u2 concert ( er was nog geen internet) maar toen ik aan de beurt was was ,t uitverkocht! dus na zoveel jaar toch de kans benutten om u2 nl te zien, echt geweldig, kippenvel, zo in combinatie met het woord! jammer dat ik mijn gezin niet mee kon krijgen, maar ze hadden er spijt van na mijn verhalen! veel succes en tot een volgende keer!

Hallo Jan Andries

Geweldig deze U2 dienst op zondag middag in Franeker. Een kerkbezetting in leeftijd van 6 tot 80 jaar. Naar mijn waarneming moet bijna iedereen wel genoten hebben. De combinatie van woord, beeld en geluid werkt perfekt om de boodschap over te brengen en op je in te laten werken. Dat je bij elke song de oorsprong en de diepere betekenis ervan vertelde was geweldig. Dan raken de liederen je nog meer. In het begin liet je beelden zien van gebeurtenissen en personen uit het verleden. Dit waren niet de fraaiste maar wij mochten er steeds “Ontferm U Heer ” in gedachten bij zeggen. Dit had ik op deze manier nog nooit eerder meegemaakt maar vond het wel mooi. Wat me ook duidelijk bij bleef uit de dienst was de zin “Maakt niet uit hoe diep je bent weg gezakt maar God haalt je er uit. Mijn collega op het werk kwam met de volgende zin die hem had geraakt “Dankbaar zijn dat we geen criminelen zijn maar we hebben geen enkele reden om ons beter te vinden”. Maar waar de dienst eigenlijk om ging, het belang van samenwerking tussen de wereldgodsdiensten ( co.existentie), heb je op een fantastische manier uitgedragen.

Jan Hofstra Franeker

Beste Jan Andries de Boer,

Bedankt voor de fijne dienst van afgelopen zondag, ik denk er steeds aan terug. Vanuit Huizen waren we gekomen, dat betekende voor ons vroeg op, met 18 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar en circa 8 begeleiders. Iedereen was onder de indruk, helemaal van het feit, dat je ook op deze mooie manier het geloof mag beleven.

met vriendelijke groet,
Janine van der Hulst

Beste dominee,

Wel wat laat maar ik wil u toch nog even bedanken voor het fantastische initiatief dat u hebt genomen om bij ons in de RK Kerk St. Jan de Doper een U2 dienst te organiseren. Uiteraard ken ik de band maar heb nooit geweten dat zij zulke prachtige teksten ten gehore brengen en ga beslist de CD met de nummers van de dienst van 23 sept. jl. aanschaffen. Het was een genoegen te zien hoe u zelf van iedere seconde genoot en ik zou willen dat wij net zulke leuke, vlotte geestelijken hadden als u bent. Mijn man heb ik helaas niet zo ver kunnen krijgen om mee te gaan, maar mijn dochter, schoonzoon en kleinkinderen hebben het feest mee beleefd. Bovendien was mijn dochter jarig dus na de kerk bij haar mee naar de koffie en daar hebben wij er nog lang over nagepraat. Een super begin van een mooie zondag. Uw preek heb ik wel kunnen verstaan maar niet kunnen onthouden, ik zou hem graag nog eens nalezen.
Heel veel succes en muziek in kerk en leven gewenst. Trudy

Beste Jan Andries,

Zondag 23 september, een prachtige dag
in stralend weer rijd ik op mijn motor vanuit een dorpje dichtbij Apeldoorn richting Franeker.
Vanaf 5 uur is het volop genieten van wederom een bijzondere indrukwekkende U2 dienst, met LIFE muziek. IK was ERBIJ!
Fantastisch, zoals vooral de kinderen op deze happening reageerden. Ik heb genoten!
Nog stralende ben ik luid zingend terug gereden naar Teuge.
Bedankt Jan Andries en U2nl.
Groet Jans Koopmans

Gisteravond zag ik de mooie video-clip van de rockdienst in N.Scharwouw , buitengewoon goed
om alles wat jij daarin zegt Jan Andries . Ik hoop van harte dat veel mensen dit zullen zien en horen .En nu vanochtend een groot artikel met een prachtige foto in het N.H.Dagblad . Ga zo door Jan Andries , verkondig de blijde boodschap
op deze manier , want je raakt de harten van velen .Ook van hen die dit nog nooit hadden gehoord .Maar je bent en blijft de dominee , die
ook in de gewone diensten voorgaat in een mooie
witte toga met bijbehorende stola .
Hoe je het ook doet , het is altijd goed .
Dank je voor al deze dingen ,

Attie

God is on the move.Ik woon in Peru en ben misionaris en, werk met jeugdbendes en heb mijn eerste kerk gepland. Nederland voor Jezus. Dominee, God bless you. De strategie verandert maar de boodschap nooit.

Wat lees ik nu weer Jan Andries in het laatste nieuws !! Je kan het niet laten . Wel ben ik heel benieuwd naar deze nieuwe rubriek in het Dagblad Trouw .Ook naar de andere medewerkers wat zij zullen brengen . Het zal wel goed zijn , Trouw in z`n geheel is altijd de moeite waard !

Attie

Met wie kan ik voor de dienst op 4 november in Fijnaart een stukje meerijden, zeg het stukje van Breda naar Fijnaart. Heb geen eigen vervoer en met het OV wordt het laatste stukje Breda-Fijnaart haast niet te doen.

Ik kom uit Haarlem en Haarlem-Breda is goede verbinding heb ik al gezien, maar Breda-Fijnaart is niet te doen haast.

Dus als je gaat en je kunt me het laatste stukje vervoeren heen en terug , mail me dan even.

Alvast heel erg bedankt!

Cees Dool
Haarlem

Jan Andries , wat een mooi artikel en een prachtige foto op de site van het A D Het artikel heb ik geprint en de foto nog een keer vergroot afgedrukt . Ook de krant heb ik laten halen .
Jij noemt Bono een profeet . Je weet hoe ik hier over denk. Jij gaat het land in om het te verkondigen zo als de apostelen het in opdracht van Jezus deden . Jij maakt je roeping waar .Ik ben blij omdat je op deze laatste foto je toga met stola draagt met het kruis zo als het staat op je kerk op de achtergrond .Wat is dit goed !!

Attie

gisteren naar de U2-viering geweest in Fijnaart. Ik vond het geweldig, eindelijk eens een viering waar ik iets uit kon putten. Jammer dat er zo weinig beweging in zat, dat wil toch maar niet lukken. Veel succes nog met dit geweldige initiatief.

Via een vriend hoorde ik van uw (je?) site en die u2 diensten, daar had ik al eens over gelezen.
Ja, ik beaam (zeg ‘amen’ op) jouw ontdekking van Bono’s teksten. Zelf ben ik al fan vanaf 1985, zo’n beetje. De ontdekking van de teksten, poezie die op zijn minst geïnspireerd is op de Bijbel. En de geweldige muziek. U2 is mijn nummer 1 band, maar dat doet er eigenlijk helemaal niet zoveel toe. Ik vind het meer dan iets anders van belang dat we proberen een betere wereld te maken en ik weet dat Bono dat als hoofddoel heeft.
In mijn boek ‘Boek vol bomen’ heb ik veel geschreven over (o.a.) U2.
Uitgegeven bij Free Musketeers.
http://www.freemusketeers.nl.

Geestverwant!
Ga zo door.
We strijden aan dezelfde kant!

Weer gehoord vanavond op Radio 2 vanavond. Leuk dat je single met U2NL zoveel aandacht krijgt. Wordt vast een topper. Ik vind zelf dat je heel gedreven overkomt en niet iemand met een domineestoontje, zoals de presentator zei. Je komt mij helemaal niet belerend over 🙂

Dominee Jan Andries heeft 13 preken op zijn website gezet . ze zijn stuk voor stuk het luisteren waard .
Vooral preek “40 “heb ik meerdere malen beluisterd en heeft mij diep ontroerd .Bij de meeste preken heb ik een reactie geschreven .
Ik heb drie van zijn rockdiensten mogen meemaken.het is goed dat hij zijn passie zo gebruikt , en niet zo maar , ook Bono verkondigt zijn geloof . Ook daar is hij de dominee die de blijde boodschap met volle overtuiging verkondigt ,zo als hij het ook doet in de “gewone “kerkdiensten .Het is zo goed om dit
te horen .
Attie Binnema – Heemskerk

Alsnog hartelijk dank voor de swingende kerkdienst in Franeker, die in en in de jaarlijkse feestweek van ons stad werd gehouden. Een fantastisch initiatief ! En een superband ik heb hier in een voor mij moeilijke tijd zeker kracht uitgeput.

Jan Andries, wat goed dat je dit filmpje er op hebt gezet .Om wat je zegt , maar vooral ook om wat je doet, drummen . Ik heb je gehoord toen je in Vredevorstkerk in Beverwijk gedeelten uit de bijbel drumde , heel indrukwekkend . Ik heb het op cd .Maar eigenlijk is dit filmpje heel ontroerend
mooi.Je weet , ook Frank Zappa heeft mijn belangstelling .Dank je wel ,

Attie

Hallo Jan Andries,

Bedankt voor de prachtige U2 dienst in Westerbork van afgelopen zondag 9 december. Ook onze complimenten voor de rockband U2NL. In de “Voorhof” mochten we genieten van een geweldige kerkdienst waar vele aanwezigen geroerd werden door de woorden en tekstlezingen en natuurlijk ook de muziek die werd verzorgd door U2NL. Door de verdeling van zit- en staanplaatsen konden veel aanwezigen dansen en swingen op deze muziek. Hierdoor hebben we na de dienst nog mogen genieten van een aantal toegiften van U2NL, welke met open armen werden ontvangen door de aanwezigen.
Vanuit de organisatie hebben wij een prettig contact gehad, zodat deze dienst een succes is geworden.

Ik wens je nog heel veel goede (U2) diensten toe en hoop je in de toekomst nog te spreken.

Groeten Jan willem

Dag Jan Andries ,
zo juist heb ik in Trouw het uitgebreide artikel met foto`s gezien en gelezen . Wat heel erg goed !! Ik weet waar ik het over heb , ik heb immers drie rockdiensten mogen meemaken .
Je brengt de boodschap zo zuiver over , je raakt de mensen in hun hart . Ik verheug me er op om deze preek op cd te horen .
“Dit is hoe ik mijn boodschap wil vertellen ”
Zo staat het boven dit artikel . Dat is je grote kracht Jan Andries , je bent en blijft de dominee die ons op weg wil helpen ,
dank je wel , Attie

Dank je wel voor het bericht , nu weet ik het te vinden op oudejaarsavond .Het is een goed einde dit laatste uur van 2007,

met m`n beste wensen ,

Attie

Beste Jan Andries,

Ik wens jou en je familie een goede jaarwisseling en hoop je volgend jaar weer te ontmoeten bij één van de U2-kerkdiensten.

Groet,
Tine

Dit wil ik je even laten weten Jan Andries .
Vanochtend in het N.H.Dagblad
staat een artikel met foto Leo Blokhuis .
In dat artikel wordt ook jou naam genoemd .
Goed , misschien weet je dit al ,
groetjes , Attie

Haarlem, zojuist Goedemorgen Nederland gezien. Dit is voor mij als jongere een uitkomst! Ik hoop dat veel meer mensen uw voorbeeld mogen volgen, zodat het voor mij een stuk aantrekkelijker wordt om naar de kerk te gaan! Ik ga sowieso naar een van uw diensten, om een echt mooie impressie te krijgen!

Veel succes!

Mooi, uw kijk op de wereld. Heb met veel plezier Goedemorgen Nederland gekeken.
De samengevoegde symbolen van de diverse religies spreken ook mij erg aan. Wij voelen ons ook verbonden met alle culturen en kijken dan ook graag naar de BOS, OHM en NMO.
En zoals Bono al zegt “er is slechts sprake van ONE LOVE” `

============================================

Antwoord: dank voor uw reactie. One love… Bono voegt daar aan toe: One, but not the same! En dat is meteen een antwoord aan anderen die per email reageren ook en die denken dat ik een mix van godsdiensten voorsta – toch niet. Echter: minstens is het een goede zaak als ieder vanuit het goede van de eigen godsdienst probeert een bijdrage te leveren aan menselijkheid en wereldvrede. – Jan Andries de Boer

Ik heb genoten van u in Goedemorgen Nederland.
U verteld geweldig!
Ik zet uw website zeker bij mijn favorieten, ooit ga ik een kerkdienst van u meemaken!
Tis nu nog wat ver fietsen, maar misschien als u eens gaat touren?? 😉
Ook zou ik graag zo’n tshirt bestellen…Kan dat??
Wens u vanuit een zonnig bleiswijk, alvast een heel goed weekend!
groetjes…caroline

Hallo Jan Andries,
Zojuist de uitzending Goedemorgen Nederland even bekeken. Heel leuk en een geweldige promotie voor de wijze van invulling van Kerk naar Buiten. Enorm inspirerend en hopenlijk is het een begin van een olievlek-werking waarbij een positieve boodschap uitgedragen wordt.
Veel succes verder en mooi dat je het ook in Broek op Langedijk leuk vindt.

Groeten,

Henk en Gees

Lieve Dominee ,
Op 11 januari j.l. heb ik via de uitzending Goedemorgen Nederland,voor het eerst kennis gemaakt met U en de ludieke manier van brengen van de blijde boodschap. Geweldig!
Graag zou ik in het bezit komen van een co-exist t.shirt. Kan dat echter niet terug vinden bij Uw producten. Zelf enorm oecumenisch van aard zou het geweldig vinden met een dergelijk t-shirt blijk te kunnen geven hiervan.
Kunt U mij daaraan helpen? Ik ben met mijn vraag doorverwezen naar U door de KRO

vriendelijke groet,
Kitty Harmsen van der Vliet

Antwoord: Beste Kitty, wij zijn zelf bezig deze shirts te laten maken. Zo gauw ze er zijn, wordt dit o.a. op deze site bekendgemaakt. Hartelijk dank voor uw reactie en alle goeds! – Jan Andries de Boer

Sinds de zeer inspirerende uitzending van Goedemorgen Nederland heb ik de website “in de gaten gehouden”. Fijn, een nieuwe datum voor de eerstvolgende dienst (ipv eerdergenoemde): die staat genoteerd in mijn agenda! Ik verheug me erop. Hoeveel plaatsen zijn er? Is reserveren/vroeg komen noodzakelijk?

=============

Antwoord: Reserveren is niet mogelijk, dus wees op tijd!

Hallo, Hier een bericht van Get Real Life uit Terneuzen. Op zondag 6 april staat de zaal van het Leger des Heils vanaf 15.00 uur open voor een echte U2 Gig (dus geen dienst). Wat je wel kunt verwachten: U2 live coverband, unieke filmpfootage van clips en intervieuw met Bono. Discussieforum, short speech en colum.

Nummers die gespeeld worden: Until the end of the world, Where the streets have no name, 40, Wake up dead man.

Be there – free entrance

kijk ook op http://www.legerdesheilsterneuzen.nl

Goede morgen Jan Andries ,
De nieuwe website “Wat draag jij bij ” heb ik uitvoerig bekeken .
En als ik dan alles bekijk op je eigen website vraag ik me af , hoe krijg je dit alles zo goed voor elkaar .
Dat je de Webfish award in zilver heb gewonnen is zeer terecht . Ik zei het je al eerder hoe goed en zeer doordacht deze site is en bovendien heel mooi van uitvoering en opzet .
Ook je bijdrage in Meer is zeer de moeite waard . Bijna dagelijks kijk en luister ik naar de uitvoering CoeXist .”40 “van U2 en die prachtige bijdrage van jou
Ik ben heel verbaasd , hoe je dit allemaal zo goed voor elkaar krijgt , maar ik ben er wel heel blij mee .
Als ik zo hier en daar hoor dat toch wel veel ouderen thuis raken met een computer , dan hoop en wens ik dat ook deze mensen die dikwijls huisgebonden en daar door dikwijls een kerkdienst moeten missen thuis zullen raken op jou website , want de preken gebeden en artikelen zijn zo de moeite waard .
En niet te vergeten de filmpjes die zijn te bekijken op Meer en verschillende rockdiensten .
Zo draag jij je roepng uit voor eenieder die het wil zien en horen .
Ik wens je Gods zegen over het vele werk wat je in Zijn naam verricht .

Hallo,
Ik heb sinds vorige week het shirt, en vandaag voor het eerst mee naar school. Ik ben 16 jaar, en verwachtte de nodige reacties. Die kreeg ik ook! Welliswaar allemaal positief. Mensen vroegen met wat CoeXist betekende, en ik legde dat uit. Iedereen vond dat een mooie gedachte, en zo ben ik blij ook een heel klein beetje mee te mogen helpen aan een betere wereld. Verder succes met het project!
Groetjes Joey

Hoi,

Ik ben bezig om een U2 dienst te organiseren.
Heb jij of de lezers van deze site nog tips voor een goede en betaalbare U2 coverband?
Groet,
Liesbeth

Ik was vanmiddag bij de U2 rockdienst in Barendrecht. Het was waanzinnig en zeker voor herhaling vatbaar! Volgende keer een Blof-dienst??

Jan Andries , ik was dit keer helaas niet in je rockdienst in Barendrecht, maar gelukkig kan ik het komende zondag beleven als de NCRV het brengt op de themadienst Geloven . Je weet ik heb drie rockdiensten mogen meemaken en dat was zeer indrukwekkend . Het was mede door de prachtige teksten van U2 die door de vertaling in het programma boekje ( waarin ook de lezingen etc . vermeld staan ) voor eenieder duidelijk . Maar ook de gebeden en de preek zijn heel waardevol . Kortom deze rockdiensten zijn geen concert , maar echte kerkdiensten .
Maar het zijn kerkdiensten waar je blij van wordt , er word gezongen en gedanst , maar ook gebeden , en aan eenieder wordt op hun weg naar huis , Gods zegen meegegeven .
Je weet ik ben een trouwe kerkganger , ik heb ook heel veel diensten mogen meemaken als jij voorgaat in je mooie witte toga en stola in de liturgische kleuren .
Deze rockmuziek is je grote passie en wat is het goed dat je het op deze manier aan ons weet te brengen , het is een verrijking in de beleving van ons geloof , dank je wel .

hallo Janandries

Ik wilde graag een reactie geven naar aanleiding van de rock dienst in Barendrecht. Het was een indrukwekkende dienst die me , hoewel geen fan van U2, wel aan het denken heeft gezet. Ik kon ook jouw enthousiasme voelen en je bewogenheid. Je geloof in God kwam op verschillende momenten terug.
Mooi om te merken. Maar de preek over Coexist heeft voor mij veel vragen op geroepen. En ik wil er graag wat over kwijt. Allereerst vond ik het best wel moeilijk te volgen omdat de band er vrij hard doorheen speelde, dat zou wat zachter kunnen denk ik.
Verder heb ik als boodschap van deze zeer oecomenische preek mee gekregen dat wij als Christenen veel liefde van onze God hebben gekregen en dat we dat dus door moeten geven.
Als dat zo klopt dan weet ik niet of dat in die saus van tolerantie en verdraagzaamheid gegoten moet worden. En als het niet klopt dan denk ik dat ik het niet zo goed heb begrepen.
Als 30 plusser en serieus gelovige was ik niet de doelgroep en dat verklaart misschien mijn aarzeling over deze preek , maar ik dacht ik meld het misschien kan je er wat mee.
veel succes met de volgende concerten

Het was fantastisch afgelopen zondag in Barendrecht.. De sfeer die er hing.. Echt goed! Leuk dat ik nog even werd geinterviewd, omdat ik mijn CoeXist shirt aan had!!
Het was geweldig!
Groetjes

Beste Jan Andries,
Ik was gisteren bij de U2 dienst In Barendrecht, samen met mijn man en mijn 2 zoons van 15 en 22. Mijn zoons hadden eigenlijk niet zo’n zin om mee te gaan, maar ze hebben er geen moment
spijt van gehad! Het was fantastisch, wat een enthousiasme! Ik wilde wel elke zondag zo’n dienst. Mijns inziens bracht je het evangelie heel actueel en goed over: zoals ook in de bijbel staat: liefde voor God en voor elkaar! De U2 muziek paste geweldig in de liturgie en we hebben ervan genoten!
Een beetje swingen in de kerk, dat zouden meer mensen moeten doen!
We hebben een christelijke gesprekskring hier in Bilthoven en ik hoop dat we nog een keer met zijn allen kunnen komen!
Heel erg bedankt in ieder geval!
En nog veel succes, maar bovenal Gods Heil en Zegen!

Connie.

Op 20 april jl. heb ik met wat vrienden uit Lexmond en omgeving de U2 dienst in Barendrecht bijgewoond. Het was mooi om met zoveel jongeren en wat oudere jongeren bijeen te zijn. Lekkere rockmuziek (geluid werd na het eerste nummer beter) en een goede boodschap. Handig dat de teksten vertaald werden, zodat je kunt zien waar de teksten corresponderen met teksten uit de bijbel. Een mooie preek ook – bevlogen uitgedragen – over samenleven als godsdiensten naast en met elkaar, een thema dat mij erg aanspreekt. Mooi ook hoe het coexist fimpje het thema versterkt. En fijn om eens te swingen in de kerk. Alles bij elkaar heb ik erg genoten van de dienst.

Rob van der Wal

Beste Jan Andries, ik heb de u2 dienst vanuit barendrecht gezien en ik ben er zeer van onder de indruk. Jammer van de slechte geluidskwaliteit, maar daar prik ik dan wel doorheen. Prachtige verbinding gelegd tussen bijbelse boodschap van vrede, gerechtigheid, liefde, eenheid, verbondenheid, maar ook uniciteit. Mooie muziek, mooie beelden.Hier en daar was het wel wat lang, met name waar het je “preek” betreft. Hoewel de combinatie van je woorden met de muziek van “how long” heel mooi is, zou ik de lengte van je tekst wat aanscherpen volgens het ” kill your darlings-principe”. Meer tot de kern komen, minder herhalingen misschien, zonder op de kleur en sfeer in te boeten uiteraard. Maar hoe vaker je deze dienst doet, des te vloeiender het gaat worden. Hoe veel keer heb je deze dienst nu gedaan? En ook de ruimte van een wat gedateerde kerk in Barendrecht,het applaus na Yahweh, voor de overgang van de gebeden…tja, moest volgens mij even niet…even wennen voor de doelgroep denk ik….(mogen ze es dansen en klappen in de kerk….)
Nog een opmerking: waarom het lied “One” geen plek geven in de liturgie? Zou uitstekend kunnen, omdat je het in je preek hebt over ” we’re one, but we’re not the same,…..got to carry each other….?
Verder hoop ik dat je doorgaat met het uitbouwen van je project. Ik juich je inspiratie, gedrevenheid en enthousiasme toe. Keep the flame alive! Ik zie graag een reactie van je tegemoet op leoberdine@gmail.com, ook over het programma van verdere U2 diensten elders in het land.
Nog even iets: Je kent vast ook wel de boeken van Jan te Winkel die ook het een en ander over religie en popmuziek geschreven heeft.

Alle goeds en heel veel succes!!!

P.s. Had je zelf ook oordopjes in tijdens de muziek? De bandleden wel, zag ik…..Doe het maar consequent, gehoorsbeschadiging is snel opgelopen….

Weer zag ik het korte filmpje van Graafje van de dienst in Barendrecht .
En weer zag ik de ontroering na het
lezen uit de bijbel, het verraad van Judas .
En ik kon het slotlied in de vertaling meelezen , want ik mocht de U2 dienst meemaken in Noord Scharwoude op 23 september 2007 , en ook daar was het het slotlied , ik heb het boekje .
Je hebt op uitnodiging nu al 13 rockdiensten mogen voorgaan Jan Andries en straks op 21 juni
open je ook op verzoek het Indian Summer Festival in Broek op Langendijk met een U2 dienst , een kerkdienst zo als jij het brengt.
CoeXisT , ik draag sinds een week de hanger in goud , die Henk Binnema voor mij heeft gemaakt
Ik ben dankbaar omdat ik dit beleven mag .

Dag Jan Andries,

Blij te zien in je agenda dat 5 oktober er weer een U2 rockdienst in Broek op Langedijk is. Ik kom dan zeker weer genieten van je dienst.

Groet,
Tine Koopmans

reaktie op de column over Alice Cooper in Trouw:

Het nummer Personal Jesus is inderdaad van Depeche Mode.

Bij de Johnny Cash versie ervaar ik het gevoel dat ik heb bij gemeente zijn (kerk beleven als mensen onder elkaar). Het is relationeel; elkaar dragen, als Jezus zijn voor elkaar (zoals schrijver Adrian Plass het wel eens noemt), genade in moeilijke tijden, geven, delen en luisteren.

Soms kan alleen Cash een nummer dat zo ver van de geloofsbeleving lijkt te staan er weer zo dichtbij brengen!

Het raakt me.

Alice Cooper heeft al eens gezegd dat verhalen zoals die van de rib over allerlei artiesten worden verteld. Zo ging het verhaal dat Mick Jagger op het podium scheet en Frank Zappa het opat. Het rib verhaal ging ooit over Prince en daarvoor weer over een ander en tot ver voor de jaren zestig waren er ook al dergelijke urban legends/broodje aap verhalen waar de mensen van altijd weer van smullen en waar platenlabels graag de BIOS van artiesten mee opsieren.

Of mensen door de muziek van Marilyn Manson gaan staken op school (???) weet ik niet. Wel weet ik dat Marilyn vervelende dingen heeft meegemaakt door valse religie in naam van het Christendom.

Wat weer mooi is, is dat Alice een beetje hetzelfde lijkt te hebben van Cash, hij is een vriend van mensen die door anderen, zichzelf nette en christelijk beschouwende mensen, uitgespuwd worden.

Waar heb ik dat ook alweer eerder gezien?

Obama verkondigt bijbelse hoop.
Dit staat boven het prachtige artikel van ds. Jan Andries de Boer wat vandaag staat op de middenpagina van de Verdieping | religie & filosofie 6 en 7 van Trouw .
Dit artikel moet je meerdere keren lezen , het is in een keer niet te bevatten .
Ik zal het afdrukken en sturen naar mijn jongste zoon die al 30 jaar in Amerika woont en dezelfde gedachten heeft .
Zo kan ik misschien ook een kleine bijdrage leveren aan het “goede leven “.
Ik ben al 90 jaar maar strijdbaar en probeer te doen wat ik kan doen .
Waar ik op hoop Jan Andries is dat velen die dit deze ochtend zullen lezen er door geraakt zullen worden .
Dank je wel voor je ongelooflijke inzet .

En nu nog maar zes dagen , ook ik tel de dagen af Jan Andries .Mijn verwachtingen zijn hoog gespannen ,vooral na het lezen van dat prachtige artikel wat stond op de website van je kerk .
Ik dank God omdat het mij mogelijk wordt gemaakt om dit te kunnen meemaken
Geloven vergt loslaten . Van eer , rijkdom en eigen gelijk.
Zo staat het in dat artikel en je weet het, daar ben ik mee bezig , loslaten . Maar dat moet je wel bewust doen , anders heeft het geen zin .
Maar het is niet gemakkekijk , het kost dikwijlsveel moeite , vooral het eigen gelijk .
Maar het is de moeite waard om er aan te werken .
Ik hoop dat ik in deze dienst weer een duwtje in de goede richting krijg , dank je wel voor dit alles .

Nu is het vandaag , want vandaag gaan we je buitengewone rockdienst met lichtshow meemaken Jan Andries .
Liefde , een kloppend hart ga je ons meegeven .Ik hoop van harte en wens je toe dat deze boodschap door eenieder zal worden begrepen en vooral wordt meegenomen en wordt toegepast op hun weg door het leven .

Hallo Jan Andries,

Je heb er een mooie show van gemaakt! Zeer origineel om op deze manier het woord te verkondigen. Ga zo door en blijf ons verrassen.

Succes van Erwin

Hallo Jan Andries en het team eromheen,

Bedankt voor de mooie dienst, de zorgvuldige woorden en de muziek van mijn lievelingspopgroep.
Dat we allemaal ruimte mogen vinden voor positieve veranderingen in onszelf en in de relaties met elkaar. Super dat dit soort diensten ook in kerken met lange andere tradities de ruimte krijgen.
Heel veel succes met je diensten en het team dat dit mogelijk maakt.

groet, Geke
kindernevendienst Oudorp

Afgelopen zondag mocht ik weer een rockdienst meemaken .Wat was dit een prachtige dienst .
De kerk in schemerlicht, de mooie lichtshow , maar vooral het kloppende hart .Eigenlijk was het bescheiden van opzet , maar toch zo nadrukkelijk .
De prachtige songs die zo goed waren te volgenop de beamer, de preek en de gebeden

Goedemorgen,

Het is weer mogelijk om te schrijven in het gastenboek. De anti-spam maatregel werkte niet correct omdat het font niet gevonden kon worden wat in de afbeelding geplaatst word. Wanneer u dit leest kunt u dus weer schrijven op deze websites en in het gastenboek.

Groet, Reinier

Jan Andries , voor ik ga slapen kijk ik altijd of er nieuws is . En zowaar er was weer nieuws .Je melde op je site dat er nieuwe lange versies waren van Coexist . Ik heb ze meteen opgezocht ofschoon het al behoorlijk laat was .
Ik luisterde eerst naar de duitse versie, ik spreek de taal niet maar versta het goed .Het was zo indrukwekkend om het in die taal te horen .
En toen ben ik toch ook maar naar de nederlandse versie gaan luisteren , natuurlijk dit is onze landstaal , maar mede door wat je zegt maakte het in de duitse taal zo,n indruk op mij,
heel ontroerend .
Het komt natuurlijk ook omdat ik de tweede wereldoorlog zo heel erg heb moeten meemaken .
Maar alles wat jij ons hier zegt , is zo goed .
Het is de mens die schuldig is .
Hier moet ik heel erg over nadenken , dank je wel .

Eindelijk is het zover en gaan we ook in onze kerk een U2 dienst houden met als thema CoeXist.
U2 coverband ”Achtung baby” gaat de dienst begeleiden.Voorganger is U2 liefhebber ds.D Boekema.
We hebben heel veel gehad aan de info op deze site.
Bedankt daarvoor!
Voor wie belangstelling heeft;
De dienst wordt gehouden op 21 december om 18.30 uur aan de Molenweg 1 te Scherpenzeel(Gld)

1 januari 2009
Mijn allerbeste wensen Jan Andries vooral ook voor alle dingen die je in dit nieuwe jaar weer gaat ondernemen .
Alles op je website is zo de moeite waard , ik hoop dat velen het ook zullen ontdekken

Nooit gedacht dat ik ooit nog eens in het Gastenboek van een geestelijke zou schrijven, aangezien ikzelf niet gelovig ben. (Wel spiritueel, overigens) Ik wil op deze manier mijn complimenten uitspreken voor een dominee die zo hip is en de kerk nieuw leven inblaast! U2 -diensten in de kerk met een swingende dominee, ik vind het werkelijk fantastisch! Zeker kom ik een keer kijken; ik ben zelf ook een heel groot liefhebster van U2. En om een keer in een kerkdienst (ook als niet-gelovige) een bijbel in je handen te hebben is nooit weg, toch? Keep up the good work!

U2 ROCKS!!!

Met groetjes van Carrie.

Carrie , ik las je bijdrage in het gastenboek.Fijn dat je zo reageert .Maar ik wil je wat zeggen , op de site van Jan Andries onder de noemer “rockdiensten  “vind vind je diensten die je zo maar kan bekijken en horen .Er is zelfs een complete dienst vanuit Barendrecht  en ook van deze dienst een kleine film gemaakt door Graafje .Ik ben heel erg oud , maar ik heb drie diensten mogen meemaken  waaronder de allereerste dienst op 12 maart 2006 .Het zijn cpmplete kerkdiensten maar heel indrukwekkend .Ook ik ben sindsdien een fan van Bono – U2 .Maar Jan Andries is een dominee die zijn roeping tenvolle uitdraagt .Carrie ik vind het fijn om dit aan jou te laten weten  .Hartelijke groeten , Attie Binnema .

Wat een geweldige uitleg van de tekst van Magnificient. Ook zoder deze uitleg kun je dit eruithalen. Zoals uit bijna alle muziek die gemaakt is door U2. Jan andries bedankt voor de eye openers die je iedere keer weer geeft.
Ik neem aan dat je kaarten hebt voor een van de concerten in Juli?

Beste Jan Andries, wat gaaf dat je zondag in Leusden Magnificent gebruikt. Ik had al bedacht dat dit een nummer zou kunnen zijn wat je ooit wel kan gaan gebruiken.Gaat dit dan ten koste van een ander nummer of is het een toevoeging. Tot zondag in Leusden.

one but not the same

Beste Jan Andries,

Ik heb genoten van de dienst gisteren in Leusden. Wat een geweldige preek had je. Echt fantastisch. Hoe jij de nummers van U2 uitlegd is echt gaaf, indrukwekkend en begrijpelijk. Alleen blijf ik het jammer vinden dat je Mofo gebruikt. tekstueel kan ik het wel begrijpen, maar muzikaal niet echt. Het is het slechtse wat de vier heren uit Dublin ooit hebben gemaakt.
Maar goed, echt de moeite waard een U2 dienst.
Ik zie je graag nog eenkeer. Met vriendelijke groet,

Mark uit Leusden

Dag Jan Andries,

Afgelopen zondag de 22e maart genoten van je U2-dienst in de Dorpskerk in Leusden. Erg bijzonder! Je geeft de songteksten van U2 met deze dienst nog meer diepgang en betekenis. Voor mij (en zoontje van acht) was dit een eerste kennismaking met een rockdienst. Kan me vergissen maar ik kreeg de indruk dat het voor velen een 1e kennismaking was maar dat veel bezoekers toch positief verrast waren. Het spreekt natuurlijk extra aan als je fan bent van de muziek van zoals in dit geval U2.
Het thema (uit nummer Mofo) loopt als een rode draad door de dienst. Persoonlijk vind ik dit wel een fraai maar behoorlijk stevig nummer. Aardige binnenkomer en toch even wennen voor de bezoekers die niet bekend zijn met het U2 geluid. De teksten passen natuurlijk helemaal en de boodschap van de dienst was helder. Eerlijk gezegd had ik meer animo verwacht vanuit Leusden en nabij omstreken. Een volgende keer misschien nog een keer extra aandacht in de lokale media. Zegt het voort, is iets dat ik zeker zal doen!

Op 30 juni heeft ondergetekende het genoegen bij de aftrap van de 360′ Tour te zijn in Barcelona – ik zal ook dan zeker terugdenken aan die bijzondere U2-Rockdienst in Leusden! Jan Andries, erg bedankt!

‘Walk On’

Ronald de Haas, Leusden

Projectkoor RadU2 zingt tijdens zes vieringen in en rond Deventer acht nieuwe arrangementen van songs van U2. Wereldhits als ‘Pride (In the name of love), ‘I still haven’t found…’, en de eerste hit van U2, ‘I will follow’, klinken uit de monden van de vele koorleden. Iedere song heeft zijn eigen kleur en kracht, nog eens ondersteund door licht en decor. Maar er is méér. Natuurlijk, een band die de liedjes begeleidt. Foto- en videobeelden maken het geheel tot een multimedia-evenement. Er zijn lezingen die aansluiten bij de gekozen liedjes. Maar óók zijn er handreikingen over de Millenniumdoelen, en hoe we die gezamenlijk haalbaar kunnen maken. En alles hebben we vastgelegd in een beeldend programmaboek: “Portret van RadU2”.

Voor het parochieblad van de Krijtberg in Amsterdam heb ik ”Magnificent” van U2 als volgt vertaald:

Magnificent!

Ik ben gekomen, mens geworden
op aarde, in jullie tijd.
Toen dit geschiedde – en voor altijd –
was er geen andere mogelijkheid
dan het ritme van jullie rijmen te breken:
gebroken zijn laat harten gebroken achter.

Enkel jullie liefde maakt zulke tekens,
alleen mijn Liefde zal deze littekens helen.

Ik ben gekomen – breng een blijde tijding –
en had enkel doel jullie te verheffen.
Met mensenwoorden heb ik gesproken,
opnieuw gesproken het Woord
van het begin, een Woord van Vreugde.

Je werd gerechtvaardigd,
toen Ik stierf zoals jij sterft,
zo verhef Ik jou tot mijn Liefde,
verheffen wij ons tot Grootsheid.

Enkel mensenliefde laat tekens achter,
alleen mijn Liefde verenigd onze harten.

Het is groots, Het is groots!

Beste dominee,
Vanmiddag ben ik bij de workshop op de kerkendag langedijk geweest. Ik kom vanuit de GKV. Ik wist niet wat ik kon verwachten bij deze workshop.Wat ben ik onder de indruk! Interessant, inspirerend en zo vol passie gebracht! Van U2 tot Nick Cave….heerlijke muziek, en dan deze uitleg erbij, dat maakt het alleen maar nog mooiere muziek.Bedankt hiervoor…
Mijn man is (nog) geen christen, maar wel een zeer groot U2 fan. Ik heb hem enthousiast verteld over vanmiddag. Ik hoop dat hij een keer mee gaat naar een dienst/workshop. Dit zal hem vast aan spreken…
Tot slot wens ik U Gods zegen toe bij Uw werk. groet van Sylvia.

Ik ben samen met iemand ook geweest en we vonden het mooi om te horen wat de verhalen achter artiesten en nummers waren. Het inspireerde ons zeer. Wij gaan namelijk een U2-dienst in elkaar zetten. Maar dan wel voornamelijk gericht op de jongeren (en ook door de jongeren). Aangezien ik al een paar diensten heb gezien, gaat het ons lukken om er een te maken. De verwachting is om in najaar 2009/voorjaar 2010 de dienst te doen. We houden u op de hoogte…… (wij zitten tussen Utrecht en Gorinchem)

Beste Jan Andries,

vanavond weer bij de Blof dienst geweest, en het was zeker weer de moeite waard! De liedjes waren weer goed uitgezocht en de foto’s die erbij gezocht waren klopten ook in het verhaal! We gingen weer met een goed gevoel naar huis.

groetjes,

Daniel Vos

Gisteren 28 juni 2009 was ik er .
Het geloof als een mosterdzaadje .
“Niets zal voor jullie onmogelijk zijn .”
Je las het in de eerste lezing en zei het later in je preek .
Ik mocht weer een rockdienst meemaken .
Dit keer met de heel mooie songs van Blof .

Van de prachtige foto’s waren er twee die mij een schokeffect gaven .

De eerste , de student die ging staan voor de aanstormende tanks op Het plein van de Hemelse Vrede in Peking .

En de tweede Bono van U2 met de doek op zijn hoofd ‘Coexist ” .

En dan de indrukwekkende lezing uit het Oude Testament ; Hooglied 4 – 1-16 .
Dit heb ik nog nooit zo mooi horen lezen .
Ik dacht het te begrijpen .

De prachtige preek over liefde .
We baden samen het Onze Vader en “We gingen gezegend de wereld weer in ”
Met de zegen die je ons meegaf was dt een dienst
die voor velen nog lang zal nawerken !

Dank je wel Jan Andries .

Attie Binnema – 91 jaar .

Hoi Jan Andries,

Ben je er volgende week bij in de Arena? Ik hoop je daar te zien, genietend van U2! Misschien tot dan ;).

Groet,
Tine Koopmans

Dag Tine, leuk om weer eens van je te horen. Ja hoor, Janny en ik zijn er ook bij volgende week. Op maandag. Het wordt bijzonder, denk ik. Jan Andries

Hoi Jan Andries,

Heb je genoten? Stond je in de pit of zat je lekker in de ring, of toch gewoon veldkaarten….

2x heb ik deze week de heren in de pit van dichtbij mogen bewonderen (zowel links als rechts van het podium). Vooral gisteren was het een overweldigend concert. Nog niet eerder heb ik BAD live gehoord. Dinsdagavond mochten we het meemaken. Voor mij het hoogtepunt van 2 U2-avonden!

Groet en tot ziens,
Tine

Beste Jan Andries,

Succes met de komende U2 dienst. Ik was er vorig jaar bij en het was grandioos. Erg jammer dat U nu met een andere band verder gaat. Heb de waarmee U nu samenwerkt pas nog in Emmen gezien en vond het heel erg slecht en overdreven. Hopelijk gaat het beter tijdens de U2 dienst.

beste ds
bent u een wedergeboren christen of bent u gewoon een theoloog want ik zie niets van dit op uw site…gelooft u eigenlijk wel?

ik bid voor u dat u zich bekeerd van deze heiligschennis in de kerk van jezus christus…..

rock muziek? dacht het niet toch!

Beste Willy,Ik las je bericht in het gastenboek en vraag me af waar ben je mee bezig .De website van dominee Jan Andries de Boer getuigd van zijn roeping en christen zijn .Als je wilt oordelen moet je zijn website wel lezen en beluisteren .Er staan heel veel prachtige preken op en die zijn te beluisteren . Je kunt hem vragen te bidden als je in moeilijkheden bent .En dat doet hij dan hardop terwijl de paaskaars brandt en het doopwater stroomt .Hij leest uit de Bijbel zo mooi terwijl heel zacht achtergrondmuziek klinkt .
Maar ook de rockdiensten zijn echte kerkdiensten .
Ik heb er vier zelf mogen meemaken .Ken je U2 ?
Bono de zanger is een christen en veel van zijn teksten komen uit de bijbel .Ds. Jan Andries zoekt deze teksten dan ook heel zorgvuldig uit .
Hij preekt , hij bidt en leest uit de Bijbel , we bidden het Onze Vader en aan eenieder wordt op hun weg naar huis de zegen meegeven .
Ik ben een trouwe kerganger , maar ik verheug me op zondag 4 oktober want dan hoop ik weer een rockdienst mee te maken .
De website van Jan Andries is zo uitgebreid , je moet er maar eens in gaan zoeken .
Er staan ook verschillende filmpjes van rockdiensten op , zeer de moeite waard .
Ik hoop dat je je mening zult herzien .

Attie Binnema – ik werd afgelopen zomer 91 jaar .

Beste Willy, Ik wil je vragen om op de website van de Gereformeerde kerk in Broek op Langedijk  te drukken .Daar staat n.l. een heel mooi artikel op over de komende rockdienst in hun kerk op zondag 4 oktober s’middags om half vijf .Iedere zondagmorgen is er in deze kerk een zeer druk bezochte kerkdienst om 10 uur .Ik hoop dat je dit artikel gaat lezen , veel zal je duidelijk worden .De laatste cd  van U2 heb ik ook en ik kan je zeggen , de teksten zijn buitengewoon mooi , maar de muziek , de begeleiding dus is goed en ontroerend mooi !

dag jan andries,ik wou nog ff reageren op de rockdienst van 25sept.ik was onder de indruk van het geheel..
hoe muziek een mooi hulpmiddel kan zijn om het woordt te verkondigen,ik en mijn vriendin hebben zeer genoten!
ik had nog een vraag,ik had je naar afloop gevraagt als je mij de bijbel teksten,waar u2 over zong nog wou door mailen.dus bij deze..

vriendelijke groet harjan..
bvd,en blijf doorgaan met het goede woordt uit te dragen..

Beste Corrie , de complete dienst in Barendrecht is inderdaad verwijderd , ik zocht er tevergeefs naar .Maar er zijn wel van vier rockdiensten filmpjes die ieder ongeveer vijf minuten duren , maar allezins de moeite waard .Ik zal ze voor je noemen . In Waalwijk , In Nijeveen , in Noord Scharwoude waar U2NL optrad en in Barendrecht met ook een optreden van U2NL .Ik hoop dat je het kunt vinden , je krijgt in ieder geval een indruk .
De dienst in Noord Scharwoude heb ik zelf mogen meemaken.

Hoi Jan Andries,

Weer thuis en nog nagenietend van een geweldige dienst. En wat goed dat we elkaar na lange tijd even gesproken hebben. Het was voor mij een zeer waardevolle middag. Na de dienst hebben we het er al even over gehad. Het is en blijft heel bijzonder om op deze manier de diepere betekenis van de popsongs van U2 te ontdekken.

Groet en tot ziens,
Tine

Afgelopen zondag 4 oktober heb ik de prachtige rock kerkdienst mogen meemaken in je eigen kerk Jan Andries .Nooit eerder heb ik je zo vol overgave zien zingen en dansen , je prachtige preek , gebeden en tenslotte de zegen die je ons namens God mocht geven maakte dit alles tot een blijde kerkdienst .

De uitstekende band U2two met de zanger Sam Kramer met wie ik op het eind van de dienst zo’n
goed contact mocht hebben ,is inderdaad het evenbeeld van Bono .Het was indrukwekkend .
Daarom vind ik het zo jammer dat er tot nu toe geen foto’s of een filmpje te zien zijn op de website van je kerk terwijl dat bij eerdere rockdiensten wel het geval was .
Je weet , ik verzamel dit in albums . Wel heb ik van de dienst in Zwolle wat kunnen printen .
Tenslotte wil ik je danken omdat je dit weer voor ons hebt mogelijk gemaakt .

Jij hebt de Reli test van Trouw gedaan Jan Andries las ik op je website en je nodigde ons uit om het ook te doen .
Je kwam er uit als christen , wat natuurlijk niet te verwonderen is ,ofschoon het niet meer zo vanzelfsprekend is .
Deze avond , het is nu bijna nacht heb ik die test ook gedaan .
Ook ik kwam eruit als Christen, met een kleine voorkeur voor het Boeddhisme wat niet te verwonderen is , want het Boeddhisme staat voor vrede en liefde .
Ik vond de vragen heel goed !
Dank je wel omdat je ons erop attent hebt gemaakt .

Attie

Hoi Jan-Andries,

Ik was gisteravond aanwezig bij de blofdienst in Middelstum. Vond het erg leuk en inspirerend. Jammer dat de techniek je in de steek liet. Dit haalt de vaart eruit. De tesken worden zeer goed gebruikt. Zeker iets om binnen mijn eigen gemeente ook eens mee aan de slag te gaan.

Gr. Andries Broekhuizen (Uithuizen)

Jan Andries , ik zag op je website je laatste schrijven .
Heb “”Noach “aangetikt en zag het indrukwekkende schrijven van ds. Klaas van der Kamp .
Ik begon te lezen , maar lees dit verder op een gunstiger tijdstip .
Nog steeds ben ik blij met de gouden hanger die ik dag en nacht draag “Coexist ”
Ook Bono is een wereldverbeteraar !!
Op mijn eigen manier wil ook ik een bijdrage leveren om van deze wereld een betere plaats te maken .

Hoihoi
Nog steeds ben ik he-le-maal onder de indruk van de rockdienst van gister
Wat een geweldige happening. Manuel ( mijn zoontje ) en ik hebben erg genoten maar dat was duidelijk
We hopen dat er binnenkort weer een u2 dienst in de buurt is dan komen we zeker weer
Ps.. het verdwalen was van korte duur, al snle vonden we onze taxi zoals je wel begreep want we kwamen jullie weer tegen op de snelweg
GBY

hallo
we zijn erg enthousiast over de diensten die u organiseert. daarom willen wij u uitnodigen voor een blofdienst in spijk. datum is 13 of 20 febr 2011. graag horen we uw reactie.

Hallo meneer de rockdominee,

Zat weer eens even een kijkje te nemen op uw site. Vond wel iets grappigs, ik geloof dat het als ik een reactieplaats de reacties 175, 176 zijn! haha.

Groetjes,
dochterrrr

Jan Andries , ik vind het een leuk idee om goede teksten van songfestival liedjes zo af en toe te gebruiken in een kerkdienst .
Het moet natuurlijk geen concert worden , maar een kerkdienst zoals jouw rockdiensten echte kerkdiensten zijn .
Het kan alleen maar goed zijn om dit te mogen meemaken .
Mijn reactie staat onder die van jou !
Mijn hartelijke groet , Attie

Dag Jan Andries,

Na de uitvoering van de musical “Saul” waar ik in mee speel(de) afgelopen weekend (en waar zo’n 150 vrijwilligers hun medewerking aan verleenden) liep in een oude bekende tegen het lijf: ds. Han Wilmink.
Hij nodigde me uit voor de U2-dienst bij hem in de kerk in Ommen op 30 mei a.s.
Ik zal er zijn en neem mijn zoontje mee. Tevens gaan we met z’n 2-en nog Hannover doen op 12 augustus a.s., dan heb ik in totaal 3 keer de 360-tour mogen zien: in Gelsenkirchen, Londen en straks in Hannover!
Tot 30 mei in Ommen!

Beste Jan Andries,

Op 10 februari schreef je een stukje over het Elvis project in Monnickendam. Mijn zus (een groot Elvisfan) en ik zijn naar die gospeldienst geweest. De dienst was verrassend en niet te vergelijken met de U2-kerkdiensten want die zijn bij mij -als U2 fan- zeer zeker favoriet. Neemt niet weg dat de gospeldiensten de moeite waard zijn om bij te wonen! Seperaat stuur ik je van deze dienst het artikel toe waarin opgenomen een kort interview met mijn zus en mij.

Groet,
Tine

Dag Jan Andries,

Ik heb weer genoten van de U2-dienst vanavond in Ommen! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het in eerste instantie niet zo zag zitten met een band, ik hoor liever de muziek van U2 zelf… maar dit was een zeer geslaagd optreden van U2Two!
Dat er nog maar vele mogen volgen!
Zelf zullen we eind dit jaar of begin 2011 weer een U2-dienst op poten zetten.

Dank voor de echt supergave dienst zondag. Voor het eerst in jaren weer eens uit mezelf naar de kerk gegaan (uiteraard in eerste instantie voor de muziek van U2) maar het heeft me wel weer beetgepakt. Nogmaals dank!

Jan Andries , overmorgen ben je al op reis naar dat tropische eiland Jamaica Je laatste preek waarin je ons zo veel verteld staat op de site .
Ik las ‘m vanochtend vroeg !Ik zal ‘m de komende weken meerdere malen willen horen .Het is een grote uitverkiezing dat jij als enige Europeaan geselecteerd bent .Het zal hard werken zijn , want het is geen vacantie .Integendeel.Maar we zullen je steunen met ons gebed en dikwijls aan je denkenEn ik zeg ook nu nu. Ga met God en kom weer veilig thuis .
Met mijn beste wensen voor de komende tijd ,

Attie

Hallo Dominee,
Ik heb vanmorgen gekeken naar de uitzending van Nederland zingt.
Ik begrijp uw bedoeling heel goed maar ik ben van mening dat u met uw rockdiensten toch de plank misslaat.
Er staatheel duidelijk in mijn bijbel dat een Christen mens niet van de wereld moet zijn .
Wel in de wereld zijn en door middel van het Woord anderen tot het geloof moet brengen.
Ik ben ook lid van de PKN kerkmaar ik denk dat er zoveel andere mogelijkheden op het gebied van muziek zijn o.a. gospel muziek om daarmee de mensen nader tot Jezus te brengen.
Op uw manier brengt u ze dichter bij U2 en BONO en ikgeloof niet dat God dat van ons Christenen vraagt.
Nogmaals ik begrijp uw bedoeling wel maar dominee om de ongelovigen dichter bij God te brengen is ten eerste gebed nodig en dmv uw preken die zeer duidelijk zijn kan dit zonder uw rockdiensten ook wel lukken
Ik wens u Gods zegen op uw werk in de kerk.

Dag Jan Andries

Zojuist heb ik de uitzending gezien waarin jij vol enthousiasme vertelt over U2, Bono en de U2 diensten.Leuk ook om fragmenten uit zo’n dienst te zien. Wat me vooral raakte is hoe jij jezelf was en ons liet delen in wat er in jouw leven toe heeft gedaan en doet. Daar heb ik veel bewondering voor. Mijn complimenten! Temeer omdat ik een interviewer tegenover je zie, die zich duidelijk positioneert als “dominee”en wel een dominee die toetst of wat jij doet wel passend is. Althans zo heb ik het beluisterd.Alsof jij je moet verdedigen. Dit is nu precies waar we niet meer op zitten we wachten… Laat een ieder zijn/haar eigen kracht ontdekken, zijn/haar hart volgen…. zoals jij doet …en laten we “verheugd in het Goddelijke, de Bron, het Een én in elkaar” zijn.

Je zegt ergens in de uitzending iets over ten diepste accepteren van wat moeilijk is in je leven en hoe dat nodig is om er volledige de vruchten van te kunnen plukken (ik weet de exacte woorden niet meer) Heel mooi, dank je daarvoor.

Ik wens je een inspirerende tijd in Kingston, waar je nu verblijft naar ik begrijp.

Beste Jan Andries,
Vanmorgen de TV uitzending van Arie vd Veer gezien met jou. Ik vond het een zeer inspirerende uitzending. En dat aan de vooravond van een weekje Brussel met…. jawel U2! Ik hou de agenda goed in de gaten voor de U2 diensten, want wat deze muziek met me doet is met geen pen te beschrijven. Het was goed om deze ochtend juist deze uitzending te zien. Ga voor door om op deze wijze het woord van God te verkondigen.

Hartelijke groet vanuit Leusden. Mark

Only love, only love can leave such a mark
But only love, only love can heal such a scar

Zo juist Jan Andries heb ik alle reacties op de site van de EO gelezen , en ik kon het niet laten om er ook iets op te zetten .Je weet hoe dikwijls ik al een rockdienst heb mogen meemaken .Maar deze dienst in Ommen , was voor mij heel bijzonder want ik was er op uitnodiging . Je werkt nu samen met U2two . Ik was er in je eigen kerk bij de eerste keer en inderdaad de zanger Sam heeft iets weg van Bono .Je hebt op uitnodiging al zoveel rockdiensten door het hele land gehouden. Het zijn echte kerkdiensten , er wordt gebeden , gelezen uit de bijbel en gepreekt .En op het einde van de dienst sta je daar als de dominee die ons op weg naar huis de zegen van God mag meegeven .Ik vind dit steeds weer , zeker in deze diensten waar heel veel mensen zijn die nooit of zeer weinig in een kerk komen , heel ontroerend .En al zijn het er maar een paar die tot in hun ziel worden geraakt dan nog zijn deze diensten zo de moeite waard .Jij hebt het begrepen , want in je hart ben je als een missionaris die de blijde boodschap aan eenieder wilt brengen .
Je werkt nu op uitnodiging als enige Europaan samen met anderen op Jamaica .Ook dit is helemaal jou stijl
Je familie maakt het hier goed en steunt je ook aan alle kanten .
En wij steunen je met ons gebed en hopen dat je weer veilig mag thuiskomen .
Met mijn beste wensen , Attie

Vorige week de uitzending van Nederland zingt op zondag gezien, bijzonder om dit op de tv te zien,
had zo’n dienst al een keer in leusden meegemaakt, het spreekt me erg aan.
Mooi om te zien hoe je de muziek van U2 gebruikt in een kerkdienst. Afgelopen donderdag naar U2 in Brussel geweest, doet veel met me zo’n concert van U2. Genieten van de muziek en daarnaast merken hoe de teksten op me inwerken.

Las net de twee regels die Mark in het gastenboek schrijft op 19 sept:

Only love, only love can leave such a mark
but only love, only love can heal such a scar.
Ik heb deze twee regels dit jaar voorgelezen in de kerk, bij de begrafenis van mijn moeder.

Ik wens je veel inspiratie toe bij het organiseren van nieuwe U2 diensten, en het andere werk als dominee.

Groeten uit Nijkerk.

Beste dominee!

onlangs heb ik u een e-mail gestuurd n.a.v. de uitzending van Nederland Zingt. Geweldig wat u doet!
Omdat u nog in Amerika bent, toch maar even een bericht in het gastenboek, want ik weet niet of u de gelegenheid hebt uw e-mail te lezen.
Wij willen namelijk graag zo’n dienst hier organiseren! Er werd mij – als jeugdouderling – vanuit diverse hoeken van de gemeente over getipt.

Ik hoop op uw reactie!

hartelijke groet,
Tineke Stuifzand

Dag Jan Andries ,
Zo juist heb ik je laatste verslag gelezen vanuit Jamaica.Ik denk dat je met dubbele energie je komende rockdiensten zult houden .
Je schrijft hoe de mensen in Jamaica dansen en zingen . Je weet ook hoe graag ik dat zou willen doen , maar helaas mijn zeer hoge leeftijd belemmert dit .Je bent weer bijna thuis. Het zijn enerverende weken geweest vooral ook door dat vreselijke natuurgebeuren wat de naam kreeg Nicole en zoveel doden heeft gekost . Je stuurde tientallen foto’s over die ramp.
Ik denk dat je verblijf daar aan je verwachtingen
heeft beantwoord . Het is in ieder geval een ervaring die je verdere leven als dominee zal beinvloeden .Als het goed is landt je over drie uurtjes weer veilig op Schiphol, ik houd het op de teletekst bij . .Het zal een feest zijn voor je dierbaren als je weer thuis bent .
Ik wens je van harte vreugdevolle dagen toe .
Met mijn hartelijke groten , Attie

Geachte ds. De Boer,
Graag willen wij meer informatie over het organiseren van een rockdienst in onze gemeente. Welke voorzieningen zijn er nodig? Welke data/op welke termijn zijn er mogelijkheden? Welke kosten zijn er aan verbonden?
We zijn benieuwd naar uw reactie.
Met vriendelijke groet, C. Stevens

Hoi Jan Andries,

Affiches over de komende U2 rockdienst in Someren hebben mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik wist wel dat er een protestantse kerk in Someren was, maar ik wist niet wat het voorstelde. Dus ik heb me voorgenomen om een kijkje te nemen.

Maar ik vraag me af of het een probleem is als iemand wat later komt. Ik ga zelf namelijk naar een evangelische kerk in Eindhoven en als ik met de bus moet komen weet ik niet of ik wel optijd kan komen.

Groetjes, en Gods zegen in wat je doet!
JP

Hallo Jan Andries de Boer

was gisteren in de u2 rockmis in Someren was er al eerder 3 jaar geleden t had me toen geraakt en nu weer !!! geweldig wat u doet mijn complimenten ervoor en natuurlijk ook de u2 band ik kom gauw weer vind t prachtig !!!

groetjes een fanatieke U2 fan oftewel Angel

Hallo, gewoon even laten weten dat we balen dat we te laat waren voor de dienst van vanavond in Vroomshoop! We stonden om kwart voor 7 met z’n zessen (half uur gereden!) voor een dichte deur, met nog wel dik 50 anderen die ook ontzettend graag naar binnen wouden, maar het wachten werd niet beloond, ondanks de kou. Om vijf over 7 zijn we maar afgedropen, hopelijk nog eens een herkansing een beetje in de buurt!

Hallo beste mensen,

Vanavond naar een prachtige dienst geweest, super om zoveel mensen bij elkaar te zien die eens wat anders willen zien. Ik heb enkele weken geleden ook deze dominee gezien in Nederland zingt. Alleen vanavond vond ik het een beetje een 2e leadzanger. Deed veel afbraak aan het geheel, u had beter tijdens de uitvoering van de liederen even het toneel kunnen verlaten. Niets te overvloede, prachtige dienst.

@hakkers: Dank voor je complimenten! Je hebt een punt met leadzanger 2 echter was daar in dit geval niets aan te doen. De vorm van het podium liet het niet toe mij en Jan Andries verder uit elkaar te zetten. Op- en aflopen zou kunnen maar wat is nu een rockdienst zonder swingende Jan Andries de Boer! Dat zou pas afbraak zijn… Bovendien gaat het niet om U2two of Jan Andries de Boer. Ik hoop dat je de echte Leadzanger hebt horen zingen in je hart toen je ’s nachts in je bedje lag.. 😉

Inderdaad, Sam Kramer wat is nu een rockdienst zonder een swingende Jan Andries de Boer .
Hij brengt – de bijdschap om en door het geloof – zo als hij danst en zingt , de lezingen uit de bijbel doet , zo als hij bidt en preekt en aan eenieder de zegen van God meegeeft op hun weg naar huis .
Hij , Jan Andries zoekt heel zorgvuldig de teksten uit .
Het is geen rockconcert , het is een kerkdienst waar je heel blij van wordt .Ik weet dit , want ik heb verschillende diensten mogen meemaken .
Ik hoop van harte dat steeds weer opmieuw de mensen die dit meemaken het zullen begrijpen .

Attie Binnema ( 92 jaar )

Beste meneer De Boer,

Ik heb vanochtend geluisterd naar de kerkdienst waarin u voorgegaan bent en hoorde een enkel iets waarop ik toch wel kort reageren wilde.

Het woord roeach [רוח] is inderdaad vrouwelijk, maar het woord pneũma [πνεῦμα] is altijd onzijdig.

Verder zei u dat bij laleĩn [λαλεῖν] ook een verband gelegd moest worden, maar terwijl dat werkwoord in het klassieke Grieks nog ‘babbelen’ betekende, is het in het Koinè Grieks ‘spreken’ gaan betekenen (verg. Ex. 20:1 Καὶ ἐλάλησε Κύριος πάντας τοὺς λόγους τούτους λέγων·).

Dat wilde ik graag gezegd hebben.

Vriendelijke groeten,

Klaas Edema

Het is over , de prachtige rockdienst die ik goed kon volgen , omdat deze keer de orde van dienst op je website stond Jan Andries .
Ik heb veel matriaal van je vorige rockdiensten
die ik ook dilwijls mocht meemaken .En ik heb verschillende CD s . De aangekondigde songs kon ik dus ook horen . Van de meeste heb ik de vertaling .
Door mijn hoge leeftijd ( 93 jaar ) kan ik niet meer naar de kerk gaan .
Gisteren kon ik je mooie dienst volgen omdat de Ikon die uitzond op de radio .Het was een feestelijke Pinksterdienst door alles wat gebeurde .
Er was veel werk van gemaakt .
Maar vooral Jan Andries je preek en je gebeden zijn altijd zo goed Dank je wel voor al deze goede dingen .
Ik mocht zo het Pinksterfeest meevieren !

@Klaas Edema. Dank voor uw reactie. Wat pneuma betreft: dank, u hebt een slordigheidje aangewezen. Maar het Hebreeuwse woord is wat mij betreft maatgevend, zodat mijn punt overeind blijft: dit is een vrouwelijk spreken over (de Geest van) God. Wat lallein betreft: zo’n woord mag een ontwikkeling hebben, maar een eerdere betekenis blijft altijd meeklinken, al was het maar in de klank van het woord.

De heel mooie en zeer uitgebreide Website van Ds. Jan Andries de Boer is al jaren in gebruik en wordt zeer druk bezocht .
In 2008 werd hij daarom de winnaar van de Zilveren Webfish Award .
Het is een zegen voor veel mensen zoals ik , die door hun hoge leeftijd , ik ben 93 jaar , of anderzins , het kerkgebeuren niet meer rechtstreeks kunnen beleven !

Even een reactie aan Marion Verkleij. Ik bekeek zoeven een filmpje op je site. Maar ik geloof niet dat ik me erg kan vinden in de bijdragen daarop. Het filmpje over Barack Obama gezien. Dat is m.i. extreem rechtse propaganda uit de Bible Belt van de USA. Very unpleasant indeed. En dan kun je zeggen: the truth is often unpleasant. Maar ik heb God gedankt toen Obama president werd.

Nu ik weer thuis ben heb ik er behoefte aan om het te zeggen , hoe ik heb genoten van de heel mooie rockdienst die werdt gehouden om 16.30 in de ger. kerk in Broek op Langedijk .Het kostte me veel moieite om er te komen , maar met hulp lukte het mij .
Het was een dienst met de muziek van Blof hun nieuwe cd , grbracht door de band TeBoven live .
De teksten zijn buitengewoon mooi , en mede door de gebeden , lezingen en de preek heeft de dansende en meezingende ds. Jan Andries de Boer er een heel mooie kerkdienst van weten te maken .
Dit was een blijde dienst , die zal voortleven in mijn geheugen .
Heel , heel dank voor al deze dingen !!

Attie Binnema

Geachte ds de Boer,
Wij willen even reageren op de Blofdienst van 9 okt j.j.. Inhoudelijk vonden we de dienst geweldig. Alleen de harde muziek deed naar onze mening afbreuk aan de inhoud. De muziek overstemde de gezongen tekst, terwijl die toch inhoudelijk van belang is. Niet dat de muziek perse zacht moet zijn maar ondanks de uitgereikte liturgie konden we de tekst niet volgen en moesten we via de beamer bijhouden waar de zanger was. Dit leidt teveel af van de essentie. Nu kenden/kennen we de teksten niet van de liederen van Blof en zijn we afhankelijk van de verstaanbaarheid van de zang. Van de toegiften hebben we niets verstaan en weten we niet waar over gezongen werd. Alleen de melodie kwam bekend voor. Mogelijk is er wat aan te doen zodat er luisterend de inhoudelijke kant duidelijk overkomt.
We hebben deze dienst als een mooie en waardevolle viering beleefd.
Met vriendelijke groet,
Sjoekie en Taede van der Horst, Beverwijk

Ik ben benieuwd wanneer je website wordt vernieuwd
Jan Andries !
Of zal ik toch maar gaan “twitteren ” ?
Het is wel verleidelijk , want het is een lief vogeltje !
En je mening met zoveel anderen te kunnen delen of kenbaar maken is ook heel fijn .
Maar , ik ben al heel oud en moet voorzichtig zijn .
Ik mag en wil geen fouten maken , en al helemaal niet verkeerd worden begrepen .
Ofschoon , daar moet ik ook tegen kunnen. Dat heb ik mijn hele lange leven genoeg ondervonden .
Eigenlijk wil ik het wel heel graag , wie weet wat ik nog ga doen .
Attie

Binnenkort organiseren wij een dienst waar muziek van U2 te horen is. Ik las dat er eventueel een ppt van Philip Glass beschikbaar is voor tijdens het kyriëgebed. Zou ik die toegestuurd kunnen krijgen, en zijn daar evt. kosten aan verbonden? Alvast hartelijk dank voor de info!
Groet namens de jeugddienstcommissie,
martina

Beste Martina,

Van Philip Glass heb ik geen powerpoint. Daarbij gaat het om een fragment van een film dat ik gebruikt heb bij wijze van kyrie-gebed. Om te bekijken met in het hart de bede ‘Heer, ontferm u’. Deze film is gewoon te koop of te huur.

Uit mijn eigen orde van dienst:

Kyriegebed Naqoyqatsi 0.48:10, stilstaand beeld. Geluid infaden op moment dat de film gespeeld wordt. Dit gebeurt als de inleidende woorden gezegd zijn. Door tot 0.53.26, giraf, stilte i/d muziek.

Intussen zijn de beelden wel wat gedateerd. Ook mogelijk is om zelf een compilatie van journaalbeelden samen te stellen.

Veel succes!
Hartelijke groet,
Jan Andries de Boer

Zou er een mogelijkheid zijn om een rock dienst op IJburg (Amsterdam) te organiseren? Zo’n anderhalf jaar geleden hebben we een kerk gestart, maar er gebeurt nog steeds weinig voor jongeren. Zo’n dienst lijkt mij een enorme boost te geven voor de jongeren hier…

Indedrdaad Jan Andries , je website brengt voor mij niet veel nieuws . Maar je weet, ik bekijk elke dag je Twitter en facebook .En natuurlijk de website van je kerk want ook daar wil op de hoogte van blijven .
Het is allemaal heel erfv de vmoeite waard . Dank je wel, Attie

Hallo Allemaal, Ik ben nieuw hier op deze site. Via googelen op popmuziek & religie, en daarna Trouw. Ik ben op zoek naar popsongs met een religieuze boodschap, en dan nog het liefst uit de sixties. Voor ik zelf alles uit die periode ga ontcijferen:
Is er ergens op deze site een lijst aanwezig?
Of een beginnetje, of links, of ideeen, of wat dan ook (of misschien is mijn vraag de start van zoiets).
ik ben benieuwd.

Na 2 geslaagde zin in pop muziekdiensten van U2 en Blof nu op 10 februari 2013 in de ontmoeting in Koog Zaandijk : Coldplay muziekdienst

met ds, Mirjam Sloots en medewerking van
The twenty Tens uit Hoorn

Leuk om te lezen dat die documentaire af is. Uiteraard reserveer ik deze boek met dvd. Ik vind het erg leuk dat een dominee zoiets kan neerzetten, petje af. Hopelijk ga ik u ook ontmoeten in Apeldoorn.

PS. Uw website wordt niet echt meer bijgehouden, ik zie nog weinig informatie over die nieuwe DVD en boek. Is het een idee om deze website een beetje op te frissen?

Groet! Simon

Hallo!

We willen graag een rock dienst organiseren.

Ik heb daar een aantal vragen over. Zou u even contact met me op willen nemen???

Uw e-mail adres werk nl. niet. Vandaar dat ik het even via het gastenboek doe.

Gr. Conny

Beste Jan Andries,

Al googelend hoopte ik op wat bevestiging en ontwikkeling omtrent het gebruiken van pop-/musical-/filmmuziek in de kerk. Ik ben zelf groot voorstander, maar wil graag ook kunnen beargumenteren waarom ik vind wat ik vind, en dan is deze website een verademing. Je vindt woorden waar het bij mij blijft hangen bij een gevoel. Fijn.

Ik zag in het gastenboek ook oproepen staan over ‘lijsten met geschikte nummers’. Ik zou die oproep graag willen herhalen. Ik heb zelf ook al met verschillende bandjes met popnummers in kerken opgetreden, maar we moeten iedere keer opnieuw het wiel uitvinden. Het zou toch goed zijn om dit ergens online te bundelen. Oude en nieuwe nummers, en de mogelijkheid voor iedereen om hier nummers en beargumentatie aan toe te voegen.

Heb je hier ideeën over? Als ik wat kan doen, wil ik natuurlijk een bijdrage leveren, maar het opzetten hiervan is voor mij lastiger.

Je hebt het over rockdiensten. Daar werken dan bands aan mee, of wordt gewerkt met opnames van bands. Ik doe een poging om vocal groups en kinderkoren op te zetten met dezelfde insteek.

Ik zal de website in de gaten houden!

Hartelijke groet,

Tanja Gardner, Hoorn

Zo, het moet maar weer eens. Zonet Quest for U2 gekeken. Briljante film. Ik ben U2 volger sinds War, 1982. Het ging me in eerste instantie om de muziek, Sunday bloody sunday en New year’s day vond ik vooral geweldige rock-nummers. Iemand zei,’dit is positieve pop’, ze zijn christen. Voor mij klonk dat erg onwaarschijnlijk. Zulke goede muziek kon eenvoudig niet christelijk zijn.
Ik denk daar nu ‘iets’ anders over. Op de gereformeerde Sociale academie de Vijverberg te Ede waren alle niet gospelgroepen verdacht. Ik was en ben en kind van de Beatles, Rolling Stones. En domineeszoon. Nu is het landschap veranderd, er is snoeiharde, maar daarom nog niet interessante gospelrock. U2 is gebleven en zal nooit weggaan.
Diep geraakt werd ik door Rabijn Soetendorp en zijn zegening aan Bono. Zou nog veel meer kunnen zeggen, maar het is wel duidelijk dat U2 mijn band is. Vooral qua zeggingskracht. En overtuigingen. En muziek. Ik ben als drummer ook erg blij met Larry Mullen jr, natuurlijk. In mijn kerk krijg ik nog steeds geen animo voor jouw U2 diensten. Men ziet mij als Johan de U2-fan. Wellicht niet helemaal serieus te nemen. Maar mijn drive is, een mooiere wereld, een, het Koninkrijk. Dat is waar het U2 ook om gaat, zeker weten.

Goede morgen Andries.

Als bijna-buurgemeente hebben wij wel een streepje voor denk’?! (grapje natuurlijk!).
Wij van de protestantse gemeente Anna Paulowna zijn altijd op zoek naar invulling voor bijzondere diensten.
Is het mogelijk om een U2-dienst in onze Samenvaart te organiseren.
We willen graag met je in contact komen om over de mogelijkheden te praten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.