Categorieën

01.1 Oud Nieuws

 CoeXisT-speld(5/5/2008) Edelsmid Henk Binnema heeft een prachtige CoeXisT-speld gemaakt. Tot nu toe zijn er twee van gemaakt, één daarvan (in zilver) heb ik mogen ontvangen en draag ik met grote vreugde. Als er belangstelling voor bestaat gaat hij er meer van maken. De speld is (of hanger) is goed betaalbaar. Bestellen kan hier. Het initiatief tot het maken van de speld is uitgegaan van mw. Attie Binnema, nu bijna 90 jaar oud, en iemand die het hele rockdiensten-gebeuren vanaf uur één met enthousiasme gesupport heeft.
***

(5/5/2008) Via YouTube is een mooie samenvatting van de U2-dienst in Barendrecht te zien, gemaakt door Graafje. Dit zijn andere beelden en ander geluid dan de opname van de NCRV. Hierin ook een fragment van One, dat terwille van de tijdsduur de officiële uitzending niet gehaald heeft.
*** (28/4/2008) De op 20 april in Barendrecht gehouden U2-dienst is te zien via de website van het themakanaal Geloven van de NCRV.

***

(25/4/2008) Op 21 juni a.s. is op recreatieterrein Geestmerambacht in Broek op Langedijk weer het jaarlijkse Indian Summer Festival. Organisator Marco Kuiper heeft ons (Jan Andries de Boer en U2NL) gevraagd het festival te openen met een U2-dienst. Dit doen wij graag!

***

(24/4/2008) Nieuw op de pagina gebeden: een gebed voor mensen met onmin in de familie.

***

(21/4/2008) De U2-dienst in Barendrecht heeft velen enthousiast gemaakt. De dienst wordt uitgezonden op het themakanaal Geloven van de NCRV, en wel op zondag 27 april om 10.00 en om 17.00 uur. Vervolgens wordt de dienst ook op het net geplaatst. De link geef ik door zo gauw het zover is.

***

(19/4/2008) Onze Nederlandse U2-dienst evenals de op toestemming voor release wachtende single “40 CoeXisT” worden vermeld in het Amerikaanse Wikipedia-artikel over de U2charist.

***

(27/3/2008) Nu op YouTube: de onverkorte Engelse versie van “40 CoeXisT”.

***

(21/3/2008) Nieuwe hoop: Steun van Rabbijn Soetendorp!

***

(21/3/2008) Het is Goede Vrijdag, het sneeuwt, en ik heb dit droeve nieuws: Universal-USA weigert toestemming voor release “40 CoeXisT”.

***

(17/3/2008) Twee nieuwe artikelen. Een verrassende inzending van Erik Mulder, die op Hanover Quay, Dublin, Bono vertelde van de U2-diensten in Nederland en een “Appa-Dossier“.

***

(12/3/2008) In verband met de “anti-Wilders-clip” (die het niet is) geïnterviewd op Amsterdam FM. In het programma “Amsterdam wordt wakker”. En trouwens morgen wordt ik nog een keer door dit station geïnterviewd in een cultureel programma.

***

 Webfish-silver(8/3/2008) Gisteren werden de Webfish-awards uitgereikt. Wij mochten naar huis met zilver. Het interview met Appa (zie onder bij 4/3/2008) staat vandaag in de gedrukte editie van Dagblad Trouw. Onder de link zijn intussen ook wat verontwaardigde reacties te lezen.

***

(7/3/2008) Nu online: www.watdraagjijbij.nl. Een site, in het leven geroepen door ondergetekende samen met U2NL, ter uitwisseling van initiatieven op het gebied van het bundelen van goede krachten vanuit verschillende religieuze achtergronden. Tevens kunnen CoeXisT-shirts via deze site worden besteld.

***

(5/3/2008) Nieuw: meditatie van 6 minuten over de vrije wil en de schaduwkant van de ziel aan de hand van het verhaal van Judas.

***

(28/2/2008) Onder artikelen twee bijdragen die behoren tot de nasleep van de uitzending van de film Deep Throat afgelopen zaterdag op de publieke omroep.

***

(25/2/2008) Nieuwe preek: Eeuwigheidswaarde in het harde leven – door de Geest. Het verhaal van Appa (zie hieronder) komt er prominent in voor.

***

(22/2/2008) Gisteren de rapper Appa geïnterviewd voor Trouw. Zijn image is agressief en gewelddadig. Op een heel kort filmpje vertelt hij hoe hij vindt dat joden, christenen en moslims met elkaar om moeten gaan.

***

(21/2/2008) Sinds een week zijn de jongens van U2NL en ik in gespannen afwachting. Omdat ’40 CoeXisT’ geen cover is, maar een nieuwe versie, waarbij er zowel qua muziek als qua boodschap iets gedaan is, wilde Universal, de platenmaatschappij van U2, geen toestemming tot uitbrengen geven buiten U2 zelf om. Bij Universal is men onder de indruk en men staat erachter. Ze hebben ons nummer naar Bono gestuurd. Komt er groen licht, is nu de vraag. Zo ja, dan is dat meteen een krachtige aanbeveling. Oftewel: we zitten in de finale!

***

(5/2/2008) Gisteren weer enig inhoudelijk audiomateriaal geplaatst. Wat kan er goed zijn aan treuren en andere vragen. Veel mensen hebben al aangegeven hier echt wat mee te kunnen! Al gestemd voor de beste christelijke site?

***

(28/1/2008) De U2-dienst in Barendrecht zal integraal worden uitgezonden op het digitaal Themakanaal Geloven van de NCRV i.s.m. de PKN. Daarvoor is wel de datum veranderd. De dienst is niet op 9 maart, maar op 20 april. Een nieuwe preek toegevoegd over met name Matteüs 6:24-34. Veel mensen gaan gebukt onder zorgen. Zorg is verwant aan angst en als zodanig een vorm van duisternis. Hoe kun je deze last afleggen, leren vertrouwen en aldus in het licht komen? Geen zorgen!

***

(22/1/2008) JanAndriesDeBoer.nl genomineerd voor Webfish Award.

***

(21/1/2008) De afgelopen dagen enkele nieuwe filmpjes op YouTube gezet. Vooral de definitieve Nederlandse radio-versie van “40 CoeXisT“.

***

(14/1/2008) Diverse mensen hebben ons benaderd met de vraag hoe ze aan zo’n mooi CoeXisT-shirt kunnen komen. Welnu: daar gaan we zelf aan werken. Zo gauw een eerste partij beschikbaar is, maken we bekend hoe ze besteld kunnen worden.

***

(11/1/2008) Het was voor mijn gevoel wel even in het holst van de nacht uit bed komen en op weg gaan naar de studio. Maar ik heb er geen spijt van! Zonder een VVD-er te zijn (ik vind dat rechts Nederland soms onnodig stoere taal heeft tegenover de buitenlanders), maar ook de ontmoeting met Mark Rutte was een positieve ervaring. Hij is moedgevend anders dan Rita Verdonk en Geert Wilders. Daarbij is ook hij een PKN-er en bovendien een U2-fan! Het item is te zien onder deze link. ‘Goedemorgen Nederland’. Op YouTube heb ik intussen de het Top 2000-item over One opgenomen. Uitgezonden op 22.50 uur op Oudejaarsavond! Het clipje van `40 CoeXisT` is nog steeds de oude versie. Een betere versie (zowel qua beeld als gesproken woord als qua muziek, producer van het geluid nu Hans Bedeker!) verschijnt als het lukt binnen enkele dagen.

***

(10/1/2008) Morgenochtend mag ik bij ‘Goedemorgen Nederland’ (KRO, Nederland 1) de single presenteren, die eind deze/begin volgende maand verschijnt. Gelijktijdig zal Mark Rutte aan tafel zitten. Het programma begint om 07.00 uur en het gaat om het eerste kwartier.

***

(30/12/2007) Morgenavond op Oudejaarsavond vanaf 22.45 even kijken naar Nederland 3! Bij ‘One’ van U2 een reportage over de U2-diensten. One staat op 8 van de Top 2000.

***

(28/12/2007) Zojuist een drietal geluidsbestanden geplaatst. De preek van de kerstnachtdienst met daarin de spannende vraag of de kerstboodschap bestand is tegen de duisternis van onze tijd: de narigheid met het klimaat. Als we de boodschap geloven, ja! En een meditatie van 5 minuten. Aan de hand van het woord van de engel aan Jozef (“Maria zal een zoon baren. Geef hem de naam Jezus, want hij zal zijn volk bevrijden van hun zonden”) wordt hierin het oude en impopulaire begrip zonde wellicht voor een aantal mensen nieuw belicht. Het is elke vorm van verstrikking. Tenslotte op verzoek een gebed voor (jonge) mensen die worstelen met hun seksuele identiteit.

***

(24/12/2007) Op de valreep nog een Adventspreek. Met betekenis voor elk moment van het jaar, want hopen op een wonder, verwachten dat er van God iets goed uit gaat naar jou toe, dat heeft altijd zijn grote betekenis. Open voor het wonder.

***

(22/12/2007) Op Oudejaarsavond, tussen 22.45 en 00.00 uur presenteert Leo Blokhuis de Top 10 van de Top 2000 met steeds de bijbehorende videoclip èn een reportage. Bij het nummer One van U2 komt een reportage van de U2-dienst van afgelopen zondag 9 december in Westerbork.

***

(17/12/2007) Vandaag in Trouw een verslag van de opname in de Wisseloordstudio’s. Het artikel uit de krant is op Meer! verrijkt met allerlei interessante links. Dit is ook het geval bij het artikel over Bruce Springsteen dat ik onlangs heb aangeleverd.

***

 

 Wisseloord 2(16/12/2007) Gisteren met U2NL de single opnieuw opgenomen. Nu in de Wisseloordstudio’s met aan de knoppen de geluidskunstenaar Hans Bedeker. Bij de clip, zoals die op YouTube staat, staat nog de eerste opname. De nieuwe opname klonk terwijl hij nog niet afgemixt was, al aanmerkelijk mooier, wat het geluid betreft, maar ook door een betere manier van inspreken. Binnenkort komt er zowel qua geluid alsook qua beeld een nieuwe clip. Dit is echt nog maar een ‘preview’.

***

(11/12/2007) Vandaag bestaat deze site precies 1 jaar. Hij is gelanceerd ter gelegenheid van een interview in Trouw. 44.500 bezoekers heeft de site intussen getrokken. Dit is gemeten volgens de methode ‘unieke bezoekers per dag’. Boven alle verwachtingen. Intussen kan ook gemeld worden dat de definitieve opnames van de single ’40 CoeXisT’ aanstaande zaterdag gemaakt zullen worden in de beroemde Wisseloordstudio’s met aan de knoppen niemand minder dan Hans Bedeker, bekend van o.a. U2 en Tori Amos. Emiel Hakkenes, tevens de journalist van bovengenoemd interview, zal aanwezig zijn om hiervan een impressie te maken voor Trouw, een artikel voor de gedrukte krant en een filmpje voor Trouw’s levensbeschouwelijke site Meer. De single wordt in januari uitgebracht in Nederland en Duitsland.

***

(28/11/2007) Preek met als thema ‘Zijn wij rijk voor God?’ Over gedenken, erven en dingen die blijven.

***

(13/11/2007) Nu van mijn hand op de site ‘Meer!’ van Trouw: “Het Jezuseffect van Pete Doherty”. Aan het eind staat een vraag. En ik nodig iedereen nadrukkelijk uit daarop te reageren. Zo’n site wordt namelijk veel interessanter als er een stukje discussie is.

***

Voor wie het nog niet wist: sinds enige tijd heb ik nu ook een channel op YouTube. En daar staan tot nu toe twee filmpjes op. De ene is de reden geweest om dit channel te starten: de (nog steeds ‘voorlopige’) video-clip bij de radio-versie van 40 CoeXisT. Maar toen heb ik er meteen maar een filmpje bij gezet. In 1996 heb ik in Trouw een artikel geschreven over Frank Zappa (ben ik sinds mij 18e groot fan van). En dat heb ik specifiek geschreven als dominee, wetendedat Zappa een groot hater van kerk en geloof was. Het trok bepaald de aandacht. Die maandag was het het enige artikel uit Trouw, dat in het overzicht van de dagbladen genoemd werd. Het was aanleiding voor Middageditie van Nova (van Vara, Nos en Vpro) om een 8 minuten-durend televisie-portret te maken. Een student Amerikanistiek, Erwin Korts geheten, die bezig was af te studeren op Frank Zappa, vond wat ik zei interessant genoeg om mij te interviewde, en in zijn scriptie bedankit hij twee personen: erkend Zappa-kenner in Nederland Co de de Cloet en “Reverend Jan Andries de Boer”. De scriptie was namelijk in het Engels geschreven. En dan was er ook nog een gitarist, Hans Goedhart geheten, die voor zijn cd “Sunbirds” in het mooie instrumentale nummer “”Exodus” een stukje drumwerk van mij als ritimische basis had genomen. Hans, als je dit leest, mag ik dat nummer op de site zetten? Uit dat programma dus. Een ritme in 7/8ste. Filmpje: zie hier.

***

Sinds een week is de nieuwe levensbeschouwelijke site Meer! van Dagblad Trouw in de lucht. Zie hier mijn eerste bijdrage over de cd “Shine” van Joni Mitchell, onder de titel “De boodschap van Joni”. Mijn volgende bijdrage zal waarschijnlijk als titel krijgen “Het afvoerputje van de Engelse maatschappij levert zijn bestelling” over het nummer Delivery van de Babyshambles.

***

Er is weer een preek toegevoegd. Titel: ‘Leven uit genade’, over vervreemding en thuis, eigen zijn.

 

***

Vandaag 2 november heeft het AD het hieronder aangekondigde interview. Ook via hun site te bekijken.

***

Is er Laatste Nieuws? Ja dat is er! We hebben de single van U2NL feat. Rev. Jan Andries de Boer, met als titel “40 CoeXisT” beschikbaar met een YouTube-clip! Het gaat qua filmpje om een zeer voorlopige versie. De muziek is definitief de ‘Radio Edit’ van deze single. Hiervan komen ook complete (lange) versies beschikbaar, en dit alles in Nederlands, Engels en Duits. De korte Engelse en Duitse teksten ga ik morgen in Hilversum inspreken in een studio van de Veronica Radioschool (dank, Maartje Glas en Frank van ’t Hof!). De muziek, de Nederlandse versies en de lange Engelse en Duitse versie zijn drie weken geleden door band en predikant al opgenomen in de Topaz Studio in Keulen. Voel je vooral ook uitgenodigd om op http://www.youtube.com/janandriesdeboer je reactie te geven!

***

Behalve als de plannen op de redactie wijzigen: morgen (27 oktober) een interview met mijn persoontje in het Algemeen Dagblad. De foto van Marco de Swart is bijzonder.

***

Op 29 oktober 2007 brengt Dagblad Trouw zijn nieuwe levensbeschouwelijke site Meer! de lucht in. Mijn persoontje is gevraagd één van de medewerkers te worden. Ik ga actualiteiten belichten vanuit popsongs. De eerste bijdrage op 29 oktober zal zijn gewijd aan de pas verschenen cd ‘Shine’ van Joni Mitchell. Joni is sinds vijf jaar met pensioen. Ze is teruggekeerd om haar stem te laten horen m.b.t. de situatie in de wereld.

***

De opnamedag met U2NL in Keulen is goed verlopen! Een eerste ‘roughmix’ van de ‘radio-edit’ van “40 CoeXisT” heb ik laten horen in een gesprek met Bart Breukel, live in “De Ochtend”, RTV-Noord Holland.

***

Een preek onder de titel Memento Mori (gedenk dat ge sterven zult).

***

In een interview in het Noordhollands Dagblad van vandaag 3 oktober zeg ik dat ik een hekel heb aan Amerikaanse televisiedominees. Dit verdient een nuancering. Daarbij heb ik de corrupte exemplaren op het oog a la Jim Bakker en Jimmy Swaggart. Aan Robert Schuller (Hour of Power) dacht ik daarbij niet.

***

Gemeentes zijn ook zelf U2-diensten aan het organiseren geslagen! De komende weken zijn er hier en daar diverse U2-diensten. Zie Agenda.

 

***

De Volkskrant heeft een videoreportage van de U2-dienst met U2NL in Noord-Scharwoude! Gemaakt door Jan Muiser. Hier te vinden.

***

 koerier.JPGU2NL feat. Rev. Jan Andries de Boer gaat single uitbrengen: “40 CoeXisT” Klikken op het plaatje: voorpagina-artikel in De Koerier van 26 september.

***

Na de geweldige U2-diensten met U2NL is het zo razend druk dat ik nog geen tijd heb gehad de site bij te werken. In elk geval blijken sommige mensen nog te denken dat er op 7 oktober een nieuwe dienst komt.. in feite was dit de nieuwe dienst, ruimschoots genoeg voorlopig. Hier een link naar een artikeltje in het Friesch Dagblad. En morgen heb ik nieuws! Nu alvast iedereen die gereageerd heeft via het gastenboek, hartelijk bedankt. Veel reacties ook op de site van U2NL, en de band dank ik wel allerhartelijkst voor hun geweldige spelen afgelopen zondag!!

***

Vanavond, 21 september was op RTV-Noord Holland (televisie), in Van Zuks Dus, een aankondiging van de U2-Rockdienst in Noord-Scharwoude (jawel, er is er in Franeker ook een!). Het programma-onderdeel ‘de weeksluiting’. Maar zo’n voorgegeven praatje met, omdat dat bij het format hoort, nog een moraaltje aan het eind (Gremdaat!), dat is het niet voor mij. Dan ontbreekt er bijvoorbeeld een stukje chemie. Niettemin, te zien hier, klik op 21 september.

***

Leuk artikel in de Langedijker van Patricia Smagge. *** Nieuw toegevoegd: 10-minuten preek bij het thema ‘Er zit muziek in de kerk’. Vanuit o.a. de gedachte “God troont op de lofzangen van Israël” (dus, weliswaar zijn wij Israël niet, toch: als wij Hem niet de lofzang zingen, waar is Hij dan??).

***

Op 30 augustus bezocht de 25.000ste bezoeker deze site. Een kleine mijlpaal. De site is in de lucht sinds 11 december vorig jaar.

***

 U2NL in KeulenDIT IS ECHT NIEUWS: de zeer succesvolle U2-coverband U2NL gaat meewerken aan de diensten van 23 september aanstaande (zie agenda)! U2NL stond deze zomer bijvoorbeeld op het grote “Rock Off” festival in Finland en werd vorig jaar door de FIFA uitgenodigd om te spelen voorafgaand aan de kwartfinale WK voetbal in Keulen. Op het ogenblik trekken ze volle zalen met een theaterproductie over de geschiedenis van U2. Om te zien waartoe deze band in staat is, zie de videoclips..Dit is ook reden om de geplande première van U2-dienst #2 voorlopig even uit te stellen. Dus wie van plan was geweest om op 7 oktober naar Broek op Langedijk te komen, dan is er geen U2-dienst! Houd de site bij, want hij komt er wel, en ook deze wordt speciaal, want hieraan gaat mijn vriend Jos van Heerden meewerken, die bekend is van dat hij jarenlang als DJ de prime-time op Radio 10 Gold heeft ingevuld.

***
Live-interview. Erg leuk! Bart Breukel maakt al 22 jaar live-verslagen! Eerst voor STAD-Amsterdam (hoge kwaliteit, lage luistercijfers), nu voor RTV-Noord-Holland (hoge kwaliteit, de hoogste luistercijfers in Noord-Holland!). Naar aanleiding van het artikel “Dominee op tournee” in de Alkmaarse Krant was hij op 7 augustus bij mij op bezoek in de Broekse kerk, waar ik, op verzoek, een cd-speler had klaargezet…
***
Lees hier wat mijn vriend en collega Ronald Blokland schrijft over krachten in muziek.
***
“40” is de titel van een nummer dat U2 opnam op de LP ‘War’, en waarmee sindsdien vele concerten zijn afgesloten. Vaak bleef het publiek het refrein nog zingen, tot lang nadat de band van het podium verdwenen was. De woorden van “40” komen uit Psalm 40. Een bijzondere en vermetele psalm, waarin de dichter, terwijl hij in nood is, zich durft te verhouden tot God: ´U moet mij komen helpen, en wel nu!´ Hier vindt u een overweging in drie losse stukjes (ook afzonderlijk te beluisteren).
***
Ik heb er weer een preek op gezet. En bij deze is eindelijk het geluid weer gewoon goed. Wat is de mens..! Bij Psalm 8 en de inaugurele rede van Nelson Mandela. Ter gelegenheid van een zeer feestelijke doopdienst.
***
Op 23 juni stond recreatieterrein Geestmerambacht in eigen Broek op Langedijk in het teken van het Indian Summer Festival. Lees hier een impressie.
***
Op 10 juni hadden we een Milieu-dienst. Met fragmenten uit Al Gore’s “An Inconvenient Truth” en de prangende vraag: “Is er toekomst en valt daar vanuit het geloof iets zinnigs over te zeggen?” Luister hier naar de preek.
***
Recensie van schitterend jubileum-concert van het Rosa Ensemble hier.***Locatie van de BLØF-dienst op 1 juli wordt Recreatiecentrum H2o (dit is een zwembad), de Uithof 1 in Harmelen.
***
BLØF-dienst kaarten met handtekeningen en tekstOfficiële waardering vanuit BLØF zelf. “En hoe staat BLØF er zelf tegenover?”, is een vraag die me in diverse interviews gesteld is naar aanleiding van mijn BLØF-dienst. Ik vertelde dan van het uitvoerige gesprek dat ik voorafgaande aan de eerste dienst gehad had met bassist en tekstschrijver Peter Slager. Na hun optreden op 1 juni in Alkmaar had ik een ontmoeting met ze. Lees verder…
***
Een Pinksterpreek! Er waren wat geluidsproblemen en dat had ook zijn effect op de spreker, maar het onderwerp: de grote betekenis van het serieus nemen van dromen
zou toch veel mensen wat kunnen doen. Want er zijn dromen.. zou daar Gods Geest niet achter zitten?
***
Nieuw toegevoegd: de preek van 13 mei ‘Van vreemd en verschoven naar recht, zelf, eigen’. En nog een stukje achterstalligheid. Op 17 mei hadden niet alleen Giel Beelen (3FM) en Anke Tanihatu (Omroep Zeeland) me geïnterviewd. Ook Menno Barreveld van Q-Music had het bericht in de Telegraaf gelezen en was geïnteresseerd. Omroep Zeeland-TV is overigens van plan in de BLØF-dienst van 1 juli aanwezig te zijn.
***
De VPRO was aanwezig bij de BLØF-dienst in Amsterdam. Om de reportage voor het programma De Ochtenden te beluisteren, klik hier.
***
A.s. zondag 15 april, 16.30 uur BLØF-dienst in de Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566 in Amsterdam. “Voor zoekers, zwervers, zondaars”. Een multimedia-kerkdienst met muziek van BLØF ‘op geluidssterkte’ en begeleid met beelden. Voor een overzicht van de opzet van de dienst, klik hier. De oorspronkelijke ondertitel luidde ‘voor junks, dronkaards en andere zondaars’. Toen bleek dat ondanks het ‘en andere zondaars’ degenen die niet ergens aan verslaafd zijn zich niet genodigd voelden, is dit veranderd in ‘voor zoekers, zwervers, zondaars’. Oftewel: voor iedereen, behalve voor wie zichzelf volmaakt achten. De opbrengst van de collecte is voor de ene helft bestemd voor De Regenboog en voor de andere helft voor het Drugspastoraat.
***
Paaspreek! Wat is dat met die Matthäus Passion? Waarom trekken elk jaar weer volksstammen erop uit om daar een uitvoering van mee te maken? Is het een vorm van penitentie met als doel reiniging van de ziel?
***
Voor een goede grap, kijk hier. Ik kan hem bepaald waarderen evenals de opzet van de makers van de site: “Goedgelovig.nl is het persbureau voor kerkelijk nieuws met een kwinkslag. Onze heilige missie is het leven van alle goedgelovigen in Nederland wonderbaar te transformeren.” Aanrader dus, deze site.De eerstvolgende echte rockdienst is een BLØF-dienst voor zoekers, zwervers, zondaars op 15 april om 16.30 in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. Na dit weekend worden er boomerang-kaarten ter aankondiging van deze dienst uitgezet in Amsterdam. Er komt ook nog een programma omheen.
***
Drie maanden en een dag na lancering heeft deze site op 12 maart een bezoekersaantal van 10.000 overschreden. Een verbazingwekkende score.
***
Mijn gewaardeerde geluidsmensen Arthur en Roel Zintel zijn de vader en de zoon van een gezin dat als zich pleeggezin inzet voor kinderen die uit huis geplaatst zijn. Hun stichting heet Het Veilige Dak, en giften zijn goed besteed.
***
Nieuw toegevoegd onder Preken: een sketch van onze theatergroep en een preek over de mid-life crisis.
***
De kerk van Nijeveen heeft foto’s van de U2-dienst aldaar op hun site gezet. Klik hier.
***
Een eerste recensie geplaatst. Van ‘Love’ van de Beatles. Dit is een hobby-recensie. De insteek is puur de muziek.
***
Een eerste gebed geplaatst op de pagina Gebeden. Op verzoek van een regelmatige bezoekster een gebed voor mensen die verslaafd zijn. Een gesproken gebed dat meegebeden kan worden door hun dierbaren maar zeker ook door iemand die verslaafd is zelf. Bovendien een paar Bijbelgedeelten met muziek. Doel van deze muziek erbij: dat de bijbelverhalen wat gemakkelijker het hart in geraken (en niet blijven steken in het hoofd). Meer zullen er volgen.
***
Op 11 maart om 19.00 uur: U2-dienst in Lutten, geheel voorbereid door de gemeente daar zelf, met gebruikmaking van materiaal, ter beschikking gesteld, zoals te lezen onder ‘Rockdiensten’ en het vervolgartikel ‘Opzet’ . De dienst is in gebouw ‘Pro Rege’ naast de Gereformeerde Kerk in Lutten.
***
Vanaf heden (27/2/07) kan ik audio uploaden en beschikbaar maken. Om te beginnen heb ik er 2 preken opgezet. De meest recente met een paar pop-geluidsfragmentjes erin. Mijn hartelijke dank aan Reinier Sierag, de technische man achter deze site.
***
Op 15 april BLØF-dienst “voor junks, dronkaards en andere zondaars” in hartje Amsterdam. Zie Agenda.
***
In Nijeveen moest vanwege de grote toeloop een tweede dienst worden gehouden. Zie hier een beeldverslag van het Dagblad van het Noorden, dat deze dienst op de voorpagina bracht. Jan Andries de Boer kreeg een erelidmaatschap van U2 Fanclub Nederland. Zie ook In de media voor een interview van Edwin Evers. Advertentie Meppeler Courant Prachtige advertentie! Even naar kijken!
***
Zojuist aan de pagina Opzet U2-dienst gewerkt… Begeleidende beelden beschikbaar!
***
Deze site is sinds 11 december 2006 on line. Nieuw toegevoegd op 4 januari een artikel over homohuwelijk en kerk c.q. geloof (artikelen). Sinds 28 december staat er een beluisterbare kerstnachtpreek op (preken) en een interview op BNN (In de media). Play-button tweemaal aanklikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.