Categorieën
Artikelen

Naar Jamaica

Van 6 september tot en met 15 oktober mag ik deelnemen aan een unieke reis naar Jamaica. Er zal een wekelijks verslag komen te staan op de website van mijn gemeente. En ook het Langedijks Weekblad zal een verslag publiceren. Een eerste verhaal vindt u hier.

Ook al is de hoeveelheid tekst hier klein (komt omdat de tijd tot vertrek kort is en bovendien allerlei voorbereidend werk voor het volgende seizoen moet worden gedaan), ik wil graag kwijt dat ik het geweldig vind dat ik deze ontmoeting mee mag beleven. Ook is het idee om te kijken of er een blijvend gemeentecontact kan worden gelegd tussen de gemeente waar ik te gast zal zijn en mijn eigen gemeente hier. Dat onder het motto TUNE IN ON JAMAICA (stem af op..). Als u als lezer van dit bericht mij tips of wensen mee wilt geven, van harte uitgenodigd!

2 reacties op “Naar Jamaica”

Jan Andries , met grote belangstelling heb ik het artikel gelezen wat je hebt geschreven voor het Langerdijker Nieuwsblad .Ik heb het meteen geprint en zal het met alle volgende berichtgevingen in een map bewaren. Misschien komem er ook nog foto’s .
Het is zo’n uniek gegeven temeer omdat het in de bedoeling ligt om als christenen met elkaar verbonden te zijn .De moderne mens , ik zie het aan mijn kinderen en kleinkinderen reizen de hele wereld over om zich te verdiepen in het leven en de cultuur van andere volkeren op deze aarde .Natuurlijk horen en zien wij veel van al deze dingen , de wereld ligt als het ware voor ons open . Maar Jan Andries om het te horen van iemand die daar zes weken gaat leven en werken in een christelijke gemeenschap is toch wel heel bijzonder .Wij kunnen je steunen met ons gebed
en vragen aan God voor een behouden thuiskomst .
Want Jamaica is nu niet bepaald een land waar het rustig en vredig is , integendeel .
Het laatste project in je kerk ging over engelen en engelbewaarders .Ik heb je er over horen preken want ik was er in je laatste dienst toen .
Ik ben er van overtuigd dat je engelbewaarder je zal beschermen en tot steun zal zijn .
Je zal daar vruchtbaar werken daar ben ik van overtuigd , want in je hart ben je een echte missionaris .
Ik wens je een goede tijd !
Attie Binnema

Hallo Jan Andries, wat bijzonder.
Ik weet niet of je ooit eerder 6 weken(ca 40 dagen) in een andere omgeving, met andere mensen dan in je vertrouwde omgeving geweest ben, ik neem aan van wel, het is werkelijk iets bijzonders.

Zelf mocht ik als 20 jarige samen met een vriendin stage lopen in de uitgestrekte polders van Norfolk.
In zo’n een situatie, verander je, mensen hebben geen verwachtingen waaraan je moet voldoen en beperken je niet in wat je kan en of wil doen.
Er komen vaardigheden en mogelijkheden naar boven waarvan je niet wist dat je ze in had.
Zes weken waarin je eigenlijk als die ander bent, ik ging in het Engels denken en dromen en kon niet meer in het Nederlands met die vriendin, praten zonder eerst Engelse woorden naar het Nederlands te vertalen.

Zes weken in een andere cultuur is ook dat ze je dingen uitleggen en verklaren, die normaal niet gezegd en gesproken worden omdat het zo gewoon is en er eigenlijk aan voorbijgegaan wordt.

In die tijd maakte ik een oecumenische tentdienst mee, samen op weg stond hier nog in de kinderschoenen en oecumenisch was not done.
Midden in die dienst moest iedereen opstaan, zich voorstellen aan zijn buren en vermelden waar je vandaan komt.
De rest van de dag, waren wij te gast bij die dominee en zijn gezin.
Hij vertelde ons over het Anglicaanse geloof, de hierachie, zijn werk en leven.

Toen had ik het niet door, maar daar heb ik voor het eerst de mosterd gegeten.
Jan Andries, een hele bijzondere tijd toegewenst.
ik hoop dat je reis en verblijf in Jamaica gezegend en tot zegen mag zijn.
Hartelijke groet,

Linda.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.