Categorieën
Artikelen

Bløfdienst Waddinxveen zonder zanger toch succes

Gistermorgen rond 11.15 werd ik gebeld door een zwaar aangeslagen Chris Poldervaart, die me vertelde een ‘verschrikkelijk bericht’ te hebben: hij was zijn stem kwijt. Wat te doen? Ik heb zelfs nog de euvele moed opgebracht een telefoontje te plegen naar Paskal, maar die had zijn telefoon niet aan staan. En sowieso vroeg ik mij hevig af of ik hem hiermee wel mocht lastigvallen. Aan de andere kant: misschien had hij er zin in gehad, en dit was de meest informele en natuurlijke manier waarop Bløf zelf een keer mee kon werken aan een dienst. En, zo dacht ik, het zou hem vast een prachtige ervaring hebben opgeleverd. Maar dat werd dus niks en haast was geboden. Het was fijn om te merken dat de mensen van de organiserende kerk zich niet door gevoelens van teleurstelling uit het veld lieten slaan, maar er ook onder deze omstandigheden voluit zin in hadden.
Grote waardering voor Te Boven! Er was geen betere optie dan te kiezen voor de cd-opnames. Maar ze zijn toch met z’n drieën gekomen. Gitarist Maurits Holm zorgde voor een live-element door alle nummers (behalve dat ene zonder gitaar-partij) mee te spelen. Bovendien stond ik zo ook niet alleen. En geluidsman Eric Netten en zanger Chris zorgden samen voor geluid en licht. En dat was op de korte termijn ook een andere uitdaging, want nu moesten geluidstracks op het juiste moment worden gestart, en een goede mix met de gitaar moest worden gemaakt. Als ik dan namen aan het noemen ben, kan ik Kees de Boer niet overslaan. Mijn zoon die sinds enige tijd mijn vaste medewerker is voor de beamer. En die geconfronteerd werd met een vader met stress. Hij is een betrouwbare medewerker.
Toen ik tijdens de dienst een kleine opmerking maakte over het gitaarspel van Maurits kwam er een spontaan applaus. Het was meteen een gelegenheid om op te merken dat deze Vlissinger ook al eens samen met Bløf zelf op het podium heeft gestaan. En gezien de vele goede reacties na afloop mag gesproken worden van een mooie dienst. En als je dan hebt moeten improviseren, dan levert dat ook weer een goede ervaring op. O ja, en zelf heb ik een paar regels gezongen. Want de preek was op basis van ‘Nergens meer naartoe’. Maurits speelde de gitaarpartij, en op die plekken waar het chorus hoorde te worden gezongen (‘je hoeft nergens meer, nergens meer naartoe’) heb ik dat in dit geval zelf gedaan. En, zo heb ik gehoord, dat klonk niet eens verkeerd.

2 reacties op “Bløfdienst Waddinxveen zonder zanger toch succes”

Jan Andries , wat een spanning allemaal . En wat hebben jullie dat samen mooi op kunnen lossen .
Ja, je zoon Kees is een fijne jongen waar je terecht trots op kunt zijn !Ik ben nog steeds blij omdat ik het verleden jaar in Ommen heb mogen meemaken .Ik wou dat ik je nu had mogen horen zingen , dat zal best wel goed zijn geweest , want ook jij bent goed bij stem !
Dank je wel voor dit zeer uitgebreide verslag .
Ik hoop dat de kerkbezoekers dit ook hebben gewaardeerd .Maar dat zal wel ,dat kan haast niet anders .

We hebben het zeker gewaardeerd! Als organiserende partij sloeg bij ons ook de stress wel een beetje toe, maar ja… het feit lag er dat we moesten roeien met de riemen die we hadden. En wat voor een riemen!!! Uiteindelijk is het een goede en bijzondere dienst geworden. En zoals ik de hele middag al riep”het komt allemaal goed”, kwam het ook goed! Met grote dank aan Jan Andries en Maurits!! Wij gaan nog een keer op herhaling met de U2 dienst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.