Categorieën
Artikelen

Met leedwezen…

Met leedwezen heb ik kennisgenomen van het voorgenomen uitstel van nog meer dan een jaar van de nieuwe cd “Songs of Ascent”. Deze cd was oorspronkelijk al voor najaar 2009 gepland, maar vervolgens werd “No Line on the Horizon” in commercieel opzicht een flop. Tegelijk was dit hun beste plaat ooit! Vindt niet alleen ondergetekende, ook in de pers werd de plaat zeer goed ontvangen. Zo kopte het Engelse rockblad Q bij verschijnen ‘Good God, it’s their masterpiece!’ Ook na de flop van “Pop” hebben ze zich al van de wijs laten brengen. Ze worden dan onzeker en dan gaat hun koers zwalken. Ik vind dit jammer, want het is niet nodig. Het wordt tijd dat ze een voorbeeld gaan nemen aan David Bowie. Zijn platen waren door een commerciële manier van productie topzwaar geworden. Toen heeft hij low budget met onbekende muzikanten 2 cd’s opgenomen onder de naam Tin Machine. Terug naar de onbevangenheid van een jeugd die nog niets te verliezen heeft. Zeker ook U2 zou het voortdurende avontuur moeten aandurven. Ze hebben de onmogelijke plaat ‘October’ destijds ook overleefd. Destijds waren ze een punkbandje dat Jeruzalem bezong – kán niet, deden ze toch. Hoe zei Jezus dat? Wie zijn leven zal durven te verliezen, die zal het behouden. Ik hoop dat ze die spirit terug vinden. (geschreven op 12 juni 2011)

2 reacties op “Met leedwezen…”

Jan Andries , ik ben geen kenner van popmuziek , maar door de prachtige rockdiensten met de muziek en de teksten van U2, ben ik deze band gaan waarderen . Ik draag dan ook vol vreugde de prachtige hanger .

Jan Andries , misschien wist je dit al ,maar ik las maandag in het N.H.Dagblad dat Bono tijdens zijn vacantie in Frankrijk weer problemen met zijn hart had en in een ziekenhuis is opgenomen . Hij moet nu enige tijd rust nemen .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.