Categorieën
Artikelen

Nieuwe rockdienst met muziek van Santana

Na diverse U2 en BLØF diensten is het op 13 oktober tijd voor een rockdienst, waarin de muziek komt van Santana.

Santana is de band rondom gitarist Carlos Santana. De band brak definitief door met hun optreden op het Woodstock-festival in 1969. Muzikaal gezien maken ze ‘latin-rock,’ dat wil zeggen rockmuziek, waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van Latijns-Amerikaanse ritmes en melodieën. De muziek is opzwepend. Door de tijden heen is Santana zichzelf steeds blijven vernieuwen.

Carlos Santana maakte een interessante ontwikkeling door. Zijn band maakte deel uit van de hippie-beweging in Californië. Zelf werd hij een enthousiast gebruiker van bewustzijnsverruimende middelen. Onder invloed daarvan maakte hij de meest fantastische platen. Maar hij had wel door dat hij daarmee op termijn vast zou gaan lopen. Zijn vriend John McLaughlin bracht hem in contact met de hindoeïstische goeroe Sri Chinmoy, bij wie ook Carlos in de leer ging. Hij kickte af en werd verkondiger van diens leer. Later ontdekte dat hij wat hij zocht nog veel meer vond in het christendom. Overal in zijn oeuvre zie je zijn belangstelling voor religie en tevens zie je hoe hij wat hij zelf gevonden heeft graag doorgeeft. Met gebruik van zijn nummers bleek het mogelijk om een zeer consistente rockdienst samen te stellen. Ik verheug me erop deze uit te gaan voeren.

Titel: “Put your lights on”
Zondag 13 oktober, 16.30 uur
Plaats: Gereformeerde Kerk (PKN), Dorpsstraat 41 Broek op Langedijk
Toegang gratis. Er is wel een collecte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.