Categorieën
Artikelen

Borsatodienst in Middelstum

Onderstaand bericht is van de Hoeksteenkerk in Middelstum. Daar was ik enkele jaren geleden met een Bløfdienst, en dat heeft hen aangezet tot meer van dit soort!

Na het succes van de U2 dienst en de Bløf dienst organiseert de Jeugdraad van Middelstum dit jaar een Marco Borsato dienst!
Op zondagmorgen 18 november zal deze bijzondere dienst plaatsvinden om 9:30 uur in de Hoeksteenkerk in Middelstum (Burchtstraat 23).

Deze dienst zal in het teken staan van de muziek van Marco Borsato, want in veel van zijn nummers zit een boodschap, welke we als gelovige mensen heel goed kunnen gebruiken in ons dagelijks leven.

Een voorbeeld van een prachtig lied is: “Als er nooit meer een morgen zou zijn”.

Een lied dat gaat over dat we worden geleefd door de klok aan de muur en door de afspraken in onze agenda. Over dat er voortdurend eisen aan ons gesteld worden waaraan we willen voldoen, want we moeten tenslotte toch wat maken van het leven? We willen vooral niet onder doen voor de rest. Dat is onze angst.

Het lied geeft ons de boodschap mee dat we de klok eens stil moeten zetten, de agenda eens dicht moeten doen. Even vergeten wat we allemaal moeten. Leef! Nu! Dat is het enige wat telt. Wie zouden we dan zijn? Wat zouden we dan doen? In ieder geval zou er ruimte zijn voor het kind in onszelf…dat onbevangen speelt!


De “Jeugdband Follow” uit Ten Boer zal live een aantal nummers van Marco Borsato spelen, een speciaal
in het leven geroepen Borsato gelegenheidskoor zal een aantal nummers zingen, via de beamer zullen beelden vertoond worden en er zal door jeugdleden een dans opgevoerd worden op een lied van Marco Borsato.

Daarnaast lezen we een gedeelte uit het Bijbelboek Prediker. Wat Prediker en Marco Borsato met elkaar gemeen hebben? Kom 18 november naar de Hoeksteenkerk en kom erachter!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.