Categorieën
Artikelen

Het licht tegemoet (persbericht)

“Het licht tegemoet” is de titel van de nieuwe rockdienst van dominee Jan Andries de Boer. De muziek in de dienst is voor een groot gedeelte afkomstig van de nieuwe cd van Bløf, “Alles Blijft Anders” en wordt live ten gehore gebracht door Bløf-coverband Te Boven. De Boer beoogt met deze dienst een brug te slaan tussen christelijke gelovigen en andere mensen van goede wil. “Ieder mens, die oprecht zoekt naar het licht, is mijn broeder, mijn zuster. Ieder die oprecht naar het licht zoekt, niet alleen wie dit doet binnen de kaders van het christelijk geloof”, zo De Boer in de openingswoorden van zijn preek, die hij zal houden op basis van een instrumentale versie van “Hoe warmer de zon”, het openingsnummer van “Alles Blijft Anders”.
In de loop der jaren heeft De Boer met name met tekstschrijver en bassist Peter Slager een goede band ontwikkeld. De samenwerking met Te Boven is relatief nieuw. Het afgelopen jaar gingen De Boer en Te Boven het land door met de eerdere Bløfdienst “Welkom thuis”. Bløf-biograaf Ernst-Jan Rozendaal schreef er onder meer over: “Te Boven is een uitstekende coverband die de nummers van Bløf zeer getrouw naspeelt” en “Er werd respectvol omgegaan met de muziek en de teksten van Bløf. Die werd niet verchristelijkt;” “Dus hou niet alleen de agenda’s van popzalen in de gaten, maar ook die van kerken.” Inhoudelijk gaat de dienst over jezelf worden, accepteren dat je onvolmaakt bent, en geluk als een manier om je levensweg te gaan.
Gereformeerde Kerk, Dorpsstraat 41, Broek op Langedijk, zondag 9 oktober 16.30. Toegang vrij.

2 reacties op “Het licht tegemoet (persbericht)”

Vol aandacht heb ik dit persbericht gelezen , zelfs twee maal .Vooral de laatste zin spreekt mij heel erg aan .
Al de rockdiensten in je eigen kerk kon ik bij wonen Jan Andries .
En ik hoop , tegen beter weten in ook op 9 oktober er te zijn .
Ik ben een doorzetter zo je weet , wie weet lukt het me weer !
Waar een wil is , is een weg zegt het spreekwoord .

Mooie dienst. Goed om te horen dat is de “normale”muziek zoveel liefde kan zitten, waar we als Christenen mee verder kunnen.
*Bezig zijn met jouw zin van het leven
*Ook wel goed als de carrousel stil komt te staan
*Hoe dieper de bron, hoe beter je je oorsprong kunt vinden
*Nu kijken we nog door de wazige spiegel, maar als Jezus terug komt op aarde wordt alles helder
*accepteer dat je onvolmaakt ben en vergeef alles, dan kun je door Jezus Christus vrij worden.
*Door Jezus: Alles is Liefde!!

Nogmaals bedankt.

PS Natuurlijk een zeer groot compliment aan TeBoven!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.